Heino Knudsen: Det her handler om mere end om at redde regionerne

Foto: Stephan Svingkær - TV2 ØST

En lettet regionsrådsformand for Region Sjælland roser de tanker, der ligger til grund for den nye regeringsaftale.

Han er socialdemokrat – men han er lettet over mere end at få en socialdemokratisk statsminister og at regionerne reddes.

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) er spontant lettet over den nye aftale, der baner vej for en socialdemokratisk regering.

- Der er rigtig stærke takter i aftalen indenfor de områder, som jeg arbejder med – det vil især sige for regionen. Det handler om mere end at redde regionerne – det handler om at sikre at vi spiller en stærk rolle i at skabe et decentralt sundhedsvæsen, siger Heino Knudsen onsdag morgen til TV2 ØST.

Ro om strukturen

Han understreger, at han endnu ikke har nærlæst aftalen – men har koncentreret kræfterne om de områder, der betyder mest for hans daglige arbejde.

- Der er en helt klar holdning til sundhedsvæsenet. Det et godt, at vi får ro omkring strukturen. Og i laget lige under, der er der et ønske om at skaffe flere hænder og styrke os på områder, hvor vi i dag er udfordret, siger han.

Han peger på, at landdistrikterne vil stå stærkere, hvis aftalens punkter gennemføres.

- Vi slipper for noget centralisering af beslutningskraften. Derfor kan vi lave flere løsninger nært på brugerne, siger Heino Knudsen.

Indsats for miljøet

Heino Knudsen er desuden glad for, at regionerne skal gøre mere for at rense gamle forureninger og beskytte grundvandet.

- Det her er noget, som jeg har arbejdet for længe, og som jeg er glad for kommer med. Det er noget, som vi har arbejdet for, siger Heino Knudsen.

Flere praktiserende læger

Regeringen vil samtidig undersøge, hvordan man lettere kan sikre, at der er praktiserende læger nok i hele landet.

- Det er noget vi har arbejdet med længe, og de tiltag, der hidtil har været lavet på det her område har kun kradset i overfladen af problemet. Først og fremmest skal der sættes fart på uddannelsen af flere læger, siger han.

Han ser samtidig gerne, at regionen får flere værktøjer i værktøjskassen for at sætte ind mod problemet.

- Der er brug for mange, mange flere læger, end vi har i dag. Samtidig skal vi se på, hvordan lovgivningen giver os mulighed for at understøtte lægerne i arbejdet. Færre regler vil give os flere muligheder for at hjælpe. Eksempelvis hvis vi ejer bygningerne, og lægerne så vil leje sig ind, siger Heino Knudsen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App