Kommuner kvitter smøger: Heftig debat om rygeforbud i arbejdstiden

Er det en god idé, at kommuner forbyder rygning i arbejdstiden? Det spørgmsmål deler i høj grad TV ØST's brugere. Foto: TV ØST

Kalundborg Kommune planlægger at forbyde rygning i arbejdstiden - og det skaber stor debat blandt TV ØST's brugere på Facebook.

Det skal være slut at tage en smøg i arbejdstiden. Det mener man i hvert fald i Kalundborg Kommune, hvor en høring om helt røgfri arbejdstid er sendt i høring blandt medarbejderne.

- Vi er bekymrede for den her udvikling. Vi kan se, at tallene for rygning stiger. Så derfor tager vi det her initiativ. Det handler om at forsøge på at knække kurven. Men det skal komme nedefra. Og det er derfor, vi ikke bare indfører det, men spørger medarbejderne, siger Peter Jacobsen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune. 

Spørgsmålet deler vandene

Forslaget, som altså indtil videre kun er i høring, har skabt livlig debat på TV ØST's Facebookside, hvor der også er en afstemning om spørgsmålet:

Over 800 mennesker har i skrivende stund stemt, og indtil videre viser den, at borgerne er meget delte i spørgsmålet. 431 mener, at forbuddene er en god idé, mens 455 er imod at forbyde rygning.

Et argument, som flere af modstanderne fremfører, er at man selv bør have love at bestemme, om man ryger i sin pause, hvis man selv betaler for den.

 

 

 

Omvendt mener andre, at når kommunen betaler lønnen og ejer matriklen, har de også lov at bestemme, hvad man laver der:

 

 

 

 

Flere anfører dog også, at hvis man først har forbudt rygning - bør man så ikke også forbyde andre forhold, der kan være usunde?

 

 

 

 

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App