Kommuner kvitter smøger: Heftig debat om rygeforbud i arbejdstiden

Kalundborg Kommune planlægger at forbyde rygning i arbejdstiden - og det skaber stor debat blandt TV ØST's brugere på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skal være slut at tage en smøg i arbejdstiden. Det mener man i hvert fald i Kalundborg Kommune, hvor en høring om helt røgfri arbejdstid er sendt i høring blandt medarbejderne.

- Vi er bekymrede for den her udvikling. Vi kan se, at tallene for rygning stiger. Så derfor tager vi det her initiativ. Det handler om at forsøge på at knække kurven. Men det skal komme nedefra. Og det er derfor, vi ikke bare indfører det, men spørger medarbejderne, siger Peter Jacobsen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune. 

Spørgsmålet deler vandene

Forslaget, som altså indtil videre kun er i høring, har skabt livlig debat på TV ØST's Facebookside, hvor der også er en afstemning om spørgsmålet:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Over 800 mennesker har i skrivende stund stemt, og indtil videre viser den, at borgerne er meget delte i spørgsmålet. 431 mener, at forbuddene er en god idé, mens 455 er imod at forbyde rygning.

Et argument, som flere af modstanderne fremfører, er at man selv bør have love at bestemme, om man ryger i sin pause, hvis man selv betaler for den.

 

 

 

Omvendt mener andre, at når kommunen betaler lønnen og ejer matriklen, har de også lov at bestemme, hvad man laver der:

 

 

 

 

Flere anfører dog også, at hvis man først har forbudt rygning - bør man så ikke også forbyde andre forhold, der kan være usunde?

 

 

 

 

 

 


Nyhedsoverblik