HARIBO under massiv kritik på Facebook efter udflytningsplan

HARIBO vil udflytte dele af virksomheden fra Faxe, fordi de mangler kvalificeret arbejdskraft. Det har affødt stærke reaktioner på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre afdelinger af HARIBO, der pt. har til huse i Faxe, skal flyttes til Vallensbæk. Det sker som følge af, at virksomheden har problemer med at finde egnede kandidater til ledige stillinger. Sådan lyder det fra HARIBOs direktør, Klaus Christensen.

Men efter historien blev slået op på TV ØSTs Facebook side, så har næsten 100 brugere været ved tasterne og kritiseret slikproducenten.

Flere mener nemlig ikke, at det kan passe, når HARIBO siger,  at de har stillinger, som ikke kan besættes. For der er ikke slået nogen stillinger op.

Andre beretter om at have sendt uopfordrede ansøgninger til virksomheden, men uden held.

Fagforeninger kender til problemet

De stillinger, der er tale om, er højtuddannede stillinger inden for salg, marketing, økonomi og IT. Og en bruger på Facebook ved navn Brian Holgersen stiller spørgsmålet:

- Mon HARIBO Danmark har henvendt sig til de respektive fagforeninger og spurgt ind til, om de kunne være behjælpelige med at skaffe kvalificeret arbejdskraft?

Hos Business Danmark, der repræsenterer personer ansat i hovedsagligt salg-, marketing- og lederstillinger, har man ikke hørt noget fra HARIBO.

Ligeledes har DJØF heller ikke kendskab til, at HARIBO har efterspurgt ledige kvalificerede mennesker.

Men begge siger de, at det bliver sværere og sværere for virksomheder at finde de kvalificerede personer. Dels fordi det begynder at være arbejdstagers marked, og dels fordi virksomhederne gør det svært for sig selv.

- Virksomhederne går efter de absolut bedste kandidater, naturligvis, og derfor ses det oftest, at de ansætter dygtige folk, som er ansat i andre stillinger. Der bliver ikke taget nogen chancer med at ansætte én, som måske viser sig ikke at være dygtig nok. Selvom personen har relevante kvalifikationer, siger pressechef Michael Krag-Svendsen fra Business Danmark.

Han mener, at de dermed begrænser sig selv, fordi det er de samme kandidater, der bliver skubbet rundt mellem job, og ikke de ledige, som bliver ansat. HARIBO-direktøren erkender også, at de selvfølgelig vil have de bedste.

- Det er naturligvis i virksomhedens interesse, at vi har de bedste medarbejdere inden for salg og marketing, for disse medarbejdere sikrer jo også det lokale fundament her i Faxe. Sammenhængen er jo den, at jo dygtigere vores medarbejdere på disse områder er, jo stærkere står vi jo også i forhold til vores generelle forretning og dermed også fabrikken i Faxe, siger Klaus Christensen.

Søger gennem rekrutteringsfirmaer

Ifølge HARIBO-direktøren, Klaus Christensen, så søger virksomheden altså medarbejdere, men det foregår gennem rekrutteringsfirmaer. Derfor ser man ingen ledige stillinger offentligt slået op.

- Hos HARIBO søger vi løbende medarbejdere, og nogle af stillingerne får vi besat ved hjælp af rekrutteringsfirmaer. Vi kan ikke oplyse hvem vores samarbejdspartner er i forbindelse med rekruttering, men det er et særdeles kompetent firma, som vi har stor tillid til og har arbejdet med i flere år, lyder det fra Klaus Christensen.

Både DJØF og Business Danmark siger begge, at de er meget villige til at samarbejde og hjælpe, når virksomheder henvender sig for at finde egnede kandidater til en given stilling.

De anerkender også, at det er en mulighed mange virksomheder bruger, når man rekrutterer gennem deciderede rekrutteringsfirmaer.

Dog finder Michael Krag-Svendsen fra Business Danmark det besynderligt, at man ikke har valgt de mere åbne og tilgængelige kanaler hos HARIBO, hvis man har det så svært med at finde kvalificerede medarbejdere.

-Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke bruger Jobindex.dk og lignende. Det kan jo være, at den rigtige dukker op gennem sådan en proces, siger han.


Nyhedsoverblik