Har kostet over 1 milliarder kroner - udgiften til grænsekontrollen vokser og vokser

Fire års grænsekontrol i blandt andet Rødby og Gedser kan mærkes i statskassen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Udgiften til grænsekontrollen af billister og togpassagerer i Sønderjylland, Rødby og Gedser fortsætter med at stige og stige.

Kontrolposterne har, i perioden fra de blev indført den 4. januar 2016 og frem til juni i år, kostet den danske statskasse mindst 1,25 milliarder kroner. 

Borgere glade for grænsekontrol
Læs også
Borgere på Lolland: - Permanent grænsekontrol er et fantastisk godt forslag
Borgere glade for grænsekontrol
Læs også
Borgere på Lolland: - Permanent grænsekontrol er et fantastisk godt forslag

Det viser den seneste opgørelse fra Justitsministeriet ifølge DR.

Opgørelsen er lavet på baggrund af, at regeringen varsler at indføre en periodevis grænsekontrol ved grænsen til Sverige. 

Politiet har fået størstedelen af regningen

Ifølge DR viser tallene, at politiet har fået størstedelen af regningen til den nuværende grænsekontrol og har siden 2016 haft udgifter for 971 millioner kroner. 

Udgiften er vokset siden foråret, hvor DR-programmet Detektor kunne afsløre, at grænsekontrollen i maj havde kostet statskassen mindst en milliard kroner. 

Grænsekontrol.jpg
Læs også
Medie: Grænsekontrollen har kostet en milliard kroner
Grænsekontrol.jpg
Læs også
Medie: Grænsekontrollen har kostet en milliard kroner

Mens De Radikales retsordfører, Kristian Hegaard, harcelerer mod udgiften og vil have grænsekontrollen afskaffet, er Socialdemokratiets retsordfører, Jeppe Bruus, mere positivt stemt.

- Grænsekontrollen er der jo for at sikre os mod dels den organiserede kriminalitet, men det har også været et resultat af den udvikling, vi har set, hvor de ydre grænser i Europa har været meget under pres, og derfor vil der også være behov for at have fokus på vores egne grænser, siger han til DR.

Mens det i 2016 var politibetjente, der stod for grænsekontrollen, er det i dag politikadetter, Forsvarets soldater og Hjemmeværnet, der varetager opgaven. 


Nyhedsoverblik