Hærværk på tidligere sygehus - loft og lamper er smadret

Politiet modtog anmeldelsen onsdag formiddag, men selve hærværket skete formentlig tirsdag omkring klokken 16.45. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Lamperne er ødelagt og loftet er smadret, efter nogle har raseret det tidligere sygehus i Kalundborg. Nu efterforsker politiet sagen.

De har stort set ødelagt al inventar.

Det tidligere sygehus i Kalundborg Sygehus på Nørre Allé 27, som nu står tomt, er blevet ramt af hærværk.

- De har smadret loftpladerne, tømt pulverslukkerne og ødelagt lamper i hele rummet. Der har været nogle derinde og raseret det hele, siger Charlotte Tornquist, der er kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet gennemgår overvågning

Politiet modtog anmeldelsen onsdag formiddag, men selve hærværket skete formentlig tirsdag omkring klokken 16.45.

- Vi har selvfølgelig været derude og undersøge stedet, og så skal vi se, om der er noget overvågning derudefra, siger Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

En stor del af inventaret på det tidligere sygehus er ødelagt og vinduer i bygningen er knuste.

Artiklen fortsætter under billedet.

  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Kinesiske topledere på besøg

I juni havde sygehuset ellers besøg af en delegation med kinesiske topledere og investorer, som er interesseret i at købe sygehuset.

De har planer om at etablere et science & technology center. Kineserne er interesserede i dansk-kinesisk samarbejde, og det ønskede center vil også kunne virke som et ansigt mod Kina, der kan føre til udvikling i både Danmark og Kina.

De nuværende ejere er et konsortium med fem investorer. Det var ejendomsudviklingsfirmaet Falk-Rønne og Kierkegaard, som købte sygehuset i sin tid, inden konsortiet overtog det.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App