Håndboldfeberen tømte Bilka: Der var ikke et øje

Håndboldfeberen kunne tydeligt mærkes i Bilkaerne i Næstved og Slagelse søndag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mikkel Hansen og company havde nærmest magnetisk effekt på danskerne søndag aften.

Bilka i Næstved og Bilka i Slagelse var i hvert fald støvsuget for kunder, da kampstarten til VM-finalen i herrehåndbold nærmede sig.

- Der var ikke et øje fra klokken 16.30 og resten af aftenen, fortæller Morten Kirkbak, som er varehuschef i Bilka i Næstved.

quote Der var ikke et øje fra klokken 16.30 og resten af aftenen.

Morten Kirkbak, varehuschef i Bilka i Næstved.

- Der var meget mere stille, end der plejer at være, istemmer varehuschefen i Bilka Slagelse, Jakob Larsen og fortsætter:

- Vi havde dog ret travlt i timerne lige inden kampstart, men derefter blev der stille.

Så kampen i elektronikafdelingen

Jakob Larsen fortæller, at nogle af kassemedarbejderne blev sendt hjem, fordi der var så lidt at lave, mens de af de tilbageværende medarbejdere, som er håndboldinteresserede, enten så kampen i kantinen eller på fjernsynene inde i butikken.

- Jeg var selv på arbejde i går formiddags, men så kampen derhjemme. Det var jo fantastisk at se. En virkelig god oplevelse, siger varhuschefen fra Slagelse om VM-finalen mellem Danmark og Norge, som altså endte med dansk sejr.

I Bilka i Næstved havde en del af medarbejderne samlet sig omkring fjernsynene i elektronikafdelingen, hvor de så kampen.

- En af mine medarbejdere, Benjamin, fortalte lige, at der på et tidspunkt også stod tre kunder og så kampen sammen med personalet. De blev nok lige fanget af det, da de kom forbi med indkøbskurven, fortæller Morten Kirkbak fra Bilka i Næstved.

Lang tid til lukketid

Den tomme fornemmelse i de to Bilkaer sluttede dog ikke, da VM-finalen var slut.

- Nej, når sådan en kamp kører, og det ender med dansk sejr, så bliver folk hængende foran fjernsynet derhjemme. Så er der altså langt til klokken 24 (hvor Bilka lukker, red.), siger Morten Kirkbak.

quote Så er der altså langt til klokken 24 (hvor Bilka lukker, red.).

Morten Kirkbak, varehuschef, Bilka Næstved

Både Bilka Næstved og Bilka Slagelse oplevede dog ikke en stor nedgang i omsætningen i forhold til en almindelig søndag.

- Kunderne var tidligere ude at handle end på en normal søndag. Og de havde en lidt anden adfærd. De handlede lidt større ind, hvilket måske vidner om, at de skulle samles og se håndbold sammen omkring noget aftensmad, siger varehuschef, Jakob Larsen fra Bilka Slagelse.


Nyhedsoverblik