H. C. Andersen skal flytte ind på Lerchenborg Gods – og på finansloven

Regeringen vil afsætte fem millioner kroner til et H. C. Andersen Art Center, der skal være i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom han har været død i mere end 140 år, så er H. C. Andersen på vej mod Kalundborg.

For på regeringens finanslovsudspil, som fremlægges torsdag, vil der blive sat fem millioner kroner af til et H. C. Andersen Art Center på Lerchenborg Gods.

De fem millioner kroner vil blive fordelt over to år. I 2019 får projektet to millioner og året efter tre millioner. Det fortæller Jacob Jensen (V), finansordfører og valgt for Venstre i Kalundborgkredsen, til TV ØST.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi også kan få nogle lokale, kulturelle fyrtårne og understøtte dem, siger Jacob Jensen og fortsætter:   

quote H. C. Andersen har i øvrigt været på sine mange rejser på landets godser, hvor han var ude og fortælle om sine eventyrer og få inspiration til nye eventyrer på Lerchenborg Gods

Jacob Jensen (V), finansordfører og valgt for Venstre i Kalundborgkredsen

- Det, at vi får projektet med på finansloven, giver det en del økonomi, men det, der er endnu vigtigere, er blåstemplingen fra officielt hold, som vil give dem nogle store fordele, når de skal ud og snakke med andre sponsorer og andre aktører, som skal være med ind over projektet - at der er en officiel anerkendelse fra regeringen og forhåbentligt også et flertal i folketinget, når finansloven bliver vedtaget.

Det vil tiltrække turister

Og grunden til, H. C. Andersen også skal pryde Kalundborg, er, at Lerchenborg Gods er en oplagt mulighed, lyder det fra Jacob Jensen, som tilføjer:

- H. C. Andersen har i øvrigt været på sine mange rejser på landets godser, hvor han var ude og fortælle om sine eventyr og få inspiration til nye eventyr på Lerchenborg Gods. Derfor var det et lokalt, oplagt sted.

Samtidig håber Jacob Jensen, at den berømte digter vil gøre Kalundborg til en destination for turister.

- Jeg er sikker på, at den historie der ligger bag, H. C. Andersen er ikke hvem som helst, det er trods vores nationaldigter. Det er da noget, der vil vække genklang, som et kulturelt fyrtårn, at man kan få fortalt hans historie ud fra en måske mere lokal sammenhæng. Og det er noget, man kan få glæde af, både lokalt – men også turister fra Danmark og udlandet, hvor han jo er vidt berømt. Så det at kunne tiltrække flere turister til området, er en af de muligheder, der er i det her, som jeg ser det.

Se en dronevideo fra Lerchenborg Gods her:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 


Nyhedsoverblik