Gymnasielærere bliver udskiftet med folkeskolelærere

Gymnasie-eleverne på Nykøbing Katedralskole har lærere, der er uddannet til at undervise i folkeskolen. Det møder kritik fra forening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I to tilfælde har Nykøbing Katedralskole fastansat lærere med folkeskolebaggrund, og samtidig gennemført en større fyringsrunde blandt gymnasielærerne. Det skriver DR Sjælland.

Det er ikke lovligt, mener Gymnasieskolernes Lærerforening, som vil have Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling til at se på sagen.

- Bekendtgørelsen siger, at undervisningen på gymnasierne skal varetages af lærere, som har de rigtige kvalifikationer, siger Annette Nordstrøm Hansen til DR Sjælland, der er formand for foreningen.

De kvalifikationer har folkeskolelærere ikke, mener hun.

Derfor regner Annette Nordstrøm Hansen også med, at ministeriet er på samme hold som Gymnasieskolernes Lærerforening, når der skal findes en løsning.

Kritik fra gymnasielærerne på skolen

Ansættelsen af lærere med folkeskolebaggrund møder kraftig kritik fra gymnasielærerne, som mener, at det giver dårligere undervisning for eleverne.

- Hvis du har en folkeskolelæreruddannelse, så er du ikke på samme niveau. Der er forskel på en universitetsuddannelse og en mellemlang uddannelse, siger Dorthe Henriksen, der er tillidsrepræsentant på Nykøbing Katedralskole.

DR Sjælland har forsøgt at få en kommentar fra rektor på Nykøbing Katedralskole, Kirsten Danving, men hun ønsker ikke at udtale sig midt i et forhandlingsforløb.


Nyhedsoverblik