Gustav var angst for det meste: Nyt forsøg hjalp ham videre

9-årige Gustav Fosdal Bangild var bange for at lukke øjnene, da han troede, at det ville gøre ham blind. Et nyt forsøg har mindsket hans angst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et nyt forskningsprojekt ved navn Mind-My-Mind i Vordingborg Kommune hjælper børn og unge med tegn på angst, depression og adfærdsvanskeligheder.

Én af dem, der har haft stor gavn af forsøget er 9-årige Gustav Fosdal Bangild. Siden han var fire år gammel, begyndte han at blive bange for hverdagsting.

quote Jeg var bange for at synke maden, for jeg var bange for, at den ville hænge fast i halsen.

Gustav Fosdal Bangild

- Jeg var bange for at synke maden, for jeg var bange for, at den ville hænge fast i halsen - og jeg turde ikke lukke øjnene, for jeg var bange for at blive blind, siger Gustav Fosdal Bangild fra Stensved.

Gustavs problemer fyldte meget i familiens hverdag og Gustav gav udtryk for, at han ikke ville leve mere. Forældrene følte ikke, at de havde de redskaber, der skulle til. Og derfor var de ikke i tvivl, da de hørte om Mind-My-Mind-forsøget, som skal hjælpe børn og unge i skolealderen med deres psykiske problemer.

- Da vi læste om det, tænkte vi, at det lød som lige noget for Gustav, og at vi ikke havde noget at miste ved at være med, fortæller Susse Fosdal Bangild til TV ØST.

Følte sig som en dårlig forælder

Ifølge Psykiatrifonden mangler der hjælp til de personer, der ikke har fået en diagnose. Derfor var der ikke et ordentligt tilbud til Gustav, og det gjorde forældrene magtesløse.

- Man er meget frustreret. Man er virkelig inde og rode i sig selv for at finde ud af, hvad det er, der går galt, og om det er os som forældre, der ikke gør det godt nok, siger Susse Fosdal Bangild.

En helt ny dreng

Siden forløbet i foråret har Gustav fået det meget bedre.

- Jeg går ikke og er bange mere. Jeg er meget glad, siger Gustav Fosdal Bangild.

Også hans mor er taknemmelig for sønnens udvikling.

- Gustav har fået meget mere mod på tingene. Han er meget mere udadvendt i dag, og vi kan tale om angsten, når den dukker op, fortæller Susse Fosdal Bangild.

Psykiatrifonden, som står bag forsøget, som er blevet afprøvet i henholdsvis Vordingborg, Slagelse, Herning og Randers, vil gerne have det udbredt til resten af landets kommuner, og det samme vil Gustavs mor.

Derfor er hun i dag taget ind til udvalgsmøde på Christiansborg med Sundhedsudvalget for at fortælle om Mind-My-Mind-forsøgets positive resultater for hendes 9-årige søn.

 


Nyhedsoverblik