Guldborgsund-politiker går i kødet på minister: Kom ned og se, hvor godt det går

Formand for Guldborgsund Kommunes arbejdsmarkedsudvalg, Rene Christensen (DF), mener, at beskæftigelsesministeren ser for snævert på deres indsats.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Troels Lund Poulsen burde interessere sig for, hvor mange kommer i job - og ikke interessere sig så meget for, hvilke værktøjer vi bruger.

Sådan siger Rene Christensen (DF), formand for Guldborgsund Kommunes arbejdsmarkedsudvalg,på dagen, hvor kommunen er blevet sat i top på en liste over dem, der er dårligst til at opfylde reglerne om mentorforløb til ledige.

Hele 50 procent af de, der havde været ledig i en et-årig periode fra 2016 til 2017, havde ikke fået tilbudt en mentor.

140527_jobcenter_skilt.jpg
Læs også
Guldborgsund topper kedelig liste: Gør ikke nok for ledige
140527_jobcenter_skilt.jpg
Læs også
Guldborgsund topper kedelig liste: Gør ikke nok for ledige

Ja, vi brød reglerne - og det virker

Rene Christensen bestrider ikke, at kommunen ikke har tilbudt sine ledige forløbene og derved ikke har fulgt loven.

- Overhovedet ikke, for det er faktuelt korrekt, at vi ikke har fulgt loven. Det, der irriterer mig, er en minister, der ikke går bag tallene og ser på, om det har haft en negativ effekt. Og det har det jo ikke, siger Rene Christensen.

Han henviser især til tal fra jobindsats.dk, der viser, at ledige i Guldborgsund Kommune generelt er kortere tid på offentlig forsørgelse end i andre kommuner.

Således var den gennemsnitlige varighed på offentlig forsørgelse i Guldborgsund 53,9 uger for jobparate kontanthjælpsmodtagere. Det er cirka fire uger færre end landsgennemsnittet.

Også uddannelseshjælpsmodtagere er med 63,5 uger mere end 11 uger kortere tid på offentlig forsørgelse end landsgennemsnittet.

Griber sagen forkert an

Rene Christensen mener ikke, hans kommune er blevet uretfærdigt dømt, men mener, at Troels Lund Poulsens fremgangsmåde skulle have været en anden.

- Ministeren skulle hellere have ringet og spurgt, hvad vi gør, når vi nu ikke bruger mentorordningen så meget.

Hvad vil du så gøre nu?

- Jeg vil skrive et brev til ministeren og invitere ham på besøg. Det er fuldstændig rigtigt, at vi ikke har fulgt loven, men han skal se, hvad vi så gør i stedet for.

TV ØST har forelagt Rene Christensen kritik for beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen før udgivelsen af artiklen.

Han har dog takket nej til at kommentere på kritikken, da TV ØST tidligere på dagen takkede nej til et mere generelt interview om mentorordningen.


Nyhedsoverblik