Guide: Her kan du se traner yngle

Lige i øjeblikket slår traner sig ned flere forskellige steder i regionen for at yngle. Her kan du se, hvor de kan opleves.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De danske ynglefugle er begyndt at ankomme, og de slår sig ofte ned i nærheden af moser og våde enge.

Der er flere muligheder for at se de store fugle på nært hold her i regionen.

- De yngler i de store moser, og de yngler skjult, men lige når de ankommer, der går de ude på de våde enge ofte parvis, siger ornitolog Henrik Dahl fra Kalvehave.

Han oplyser, at de ynglende traner kan opleves følgende steder:

  • Åmosen i Vestsjælland

  • Mosen ved Holmegård

  • Mosen ved Gødstrup Engsø

  • Mosen ved Bøtø-reservatet på Sydfalster

- Hvis man vil opleve dem, så kan man tage sin bil og køre derud. Man skal lade være med at stå ud af bilen, man skal i stedet tage sin kikkert med, og så kan man være heldig og få øje på de her to langhalsede fugle, der går rundt og finder lidt at spise, siger Henrik Dahl.

 I modsætning til den meget almindelige fiskehejre, så er tranen højere og slankere. Den har en lang strakt hals og en stor bunke af forlængede fjer, der hænger ned fra gumpen. Den er elegant og yderst letbenet og er især kendt for dens dansende spring - den såkaldte tranedans. 

Det store tranetræk

Ynglefuglene er allerede begyndt at ankomme, men det ventes, at et langt større antal vil flyve over Danmark omkring den 15. – 25. marts.

Her er der mulighed for at opleve tusindevis af traner på træk fra Nordtyskland over Østersøen mod Sverige, Norge og Finland.  På deres vej vil de passere den østlige del af regionen - Falster, Møn og Sjælland. 


Nyhedsoverblik