Grundejere siger nej tak til omstridt mobilmast

Grundejerne i Veddinge Bakker ønsker ikke en mobilmast i deres baghave. Foto: Arkivfoto

Odsherred Kommune vil gerne have en 42 meter høj mobilmast op i Veddinge Bakker for at forbedre mobilsignalet. Men grundejerne i området siger nej.

En 42 meter høj mobilmast hører ikke hjemme i Veddinge Bakker.

Det mener et flertal i Grundejerforeningen GF Veddinge Bakker. Ved weekendens generalforsamling stemte 58 ud af 60 deltagere imod en mobilmast på Kollevej.

- Folk vil jo i virkeligheden gerne have bedre signal, men ingen vil have en mast i baghaven, og derfor stiller folk sig solidariske og stemmer nej, siger Annette Pedersen, der er formand for grundejerforeningen.

Folk vil jo i virkeligheden gerne have bedre signal, men ingen vil have en mast i baghaven

Annette Pedersen, formand, GF Veddinge Bakker

Borgmester: En mobilmast er nødvendig

Det var først meningen at mobilmasten skulle placeres på Svellebakken ved en feriekoloni, der er ejet af Københavns Kommune. Men Københavns Kommune satte en kæp i hjulet på projektet.

- Beslutningen er truffet under hensyn til ejendommen og dens beliggenhed, herunder at man ikke ønsker at forringe ejendommens herligshedsværdi, skrev Københavns Kommune i et skriftligt svar.

Nu har TDC og Odsherred Kommune udset sig en ny placering i Veddinge Bakker. Og ifølge borgmester Thomas Adelskov (S) er det nødvendigt med en mobilmast i området.

- Der er nogle overordnede samfundshensyn, man skal tage i sådan nogle situationer, og det er det, vi som kommune også skal varetage, siger borgmesteren og fortsætter:

Det kan godt være naboerne til en kommende mast ikke oplever dårligt signal, men der er jo også en række andre steder i området, der har brug for bedre signal end lige i den grundejerforening

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred

- Ikke så langt fra hvor denne mast er på tale, oplevede vi for et par år siden en dement borger, der gik hjemmefra. På trods af han havde en gps-tracker på armen, kunne vi simpelthen ikke finde ham, fordi signalet derude var for dårligt. Det må simpelthen ikke ske.

Placering af mast er i høring

Annette Pedersen oplever ikke problemer med mobilsignalet, og derfor stiller hun sig uforstående over for, at der er behov for en mobilmast i området. 

Men ifølge borgmesteren er der store huller i mobilsignalet i området.

- Det kan godt være naboerne til en kommende mast ikke oplever dårligt signal, men der er jo også en række andre steder i området, der har brug for bedre signal end lige i den grundejerforening, siger Thomas Adelskov.

Lige nu er placering af mobilmasten i høring, når høringsfristen udløber skal kommunen tage stilling til, om der skal gives tilladelse til en mobilmast på Kollevej eller ej. 

Læs også Borgmester om nej til telemast: Det er ærgerligt

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App