Grønt lys til ingeniøruddannelse i Kalundborg

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) vil lade University College Sjælland uddanne ingeniører i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingeniører med speciale i biokemi skal uddannes i Kalundborg.

Det fastslog uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) fredag under et besøg på University College Sjælland i Kalundborg.

Tilladelsen kommer, efter at uddannelsen har gjort indsigelse mod et tidligere afslag til at etablere uddannelsen.

Begrundelsen på det oprindelige afslag var, at det ville blive for svært at sikre kvaliteten af uddannelsen i Kalundborg.

Glæde i Kalundborg

Borgmesteren i Kalundborg, Martin Damm (V), ser frem til samarbejdet med UCSJ om uddannelse af diplomingeniører:

- De mange, meget specialiserede fremstillings- og produktionsvirksomheder har et stort behov for en tilgang af stabil, højtuddannet arbejdskraft. En lokal diplomingeniøruddannelse er en meget vigtig brik i vores arbejde for at tilgodese og understøtte virksomhederne, siger Martin Damm.

Michael Hallgren, Produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg, glæder sig ligeledes over den gode nyhed:
 
- Alene på Novo Nordisk Kalundborg forventer vi i årene frem at ansætte cirka 100 nye ingeniører årligt. Det er afgørende for vores fremtidige vækst, at de bliver i lokalområdet, så vi får en stabil arbejdskraft og fastholder kompetencerne i virksomheden. En del af løsningen er netop at sikre uddannelsesmuligheder lokalt. Den løsning, ministeren i dag har godkendt, er et rigtig godt fundament for at styrke det spændende ingeniørfaglige miljø i Kalundborg yderligere, siger han.

Ikke vendt på en tallerken

Man kunne mene, at Ulla Tørnæs er vendt på en tallerken, da hun tidligere har afvist en diplomuddannelse for ingeniører med speciale i biokemi i Kalundborg.

- Jeg er ikke vendt på en tallerken. den nye ansøgning, jeg har fået fra UCSJ nu, beror i modsætning til den første, på en partnerskabsaftale med VIA University College, som har diplomingeniøruddannelser. Dermed får UCSJ den faglighed og sikkerhed for, at vi får en uddannelse med kvalitet i Kalundborg, siger hun til TV ØST.

Se kommentarene fra Ulla Tørnæs og Jacob Jensen her:

 

 


Nyhedsoverblik