Grønt fokus - Holbæk Kommune forlænger klimaaftale

Holbæk Kommune har skrevet under på en ny klimaaftale med Danmarks Naturfredningsforening.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klimaudfordringerne kræver handling her og nu, og det er vigtigt, at alle gør en indsats for at skabe en grøn og bæredygtig fremtid for de næste generationer. 

Det er bevæggrunden for, at Holbæk Kommune forlænger sin klimaaftale fra 2009 med Danmarks Naturfredningsforening, der udløb med udgangen af 2018.

Aftalen forpligter kommunen til at reducere sin CO2-udledning med tre procent om året, men i løbet af de ni år, den første aftale varede, har Holbæk Kommune reduceret sin udledning med 4,5 procent om året. 

- Vi er rigtig glade for, at Holbæk Kommune har forpligtet sig til at fortsætte det systematiske klimaarbejde for at levere deres bidrag til, at vi når de ambitiøse målsætninger fra Paris (international FN-aftale fra 2015, der forpligter medlemslandene til at holde den globale temperaturstigning under 2 grader, red.), siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding.  

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Aftalen blev underskrevet på Orøfærgen, der ikke længere sejler på diesel, men i stedet bliver drevet af GTL-brændstof, som er naturgas i flydende form.

Den større årlige udledning end aftalens forpligtelse får ikke Holbæk Kommune til at stoppe med at være ambitiøse på klimaområdet. I fremtiden vil kommunen blandt andet gøre brug af mere solenergi. 

- Der er brug for, at kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune tager klimaudfordringerne alvorligt, handler lokalt og gør en forskel, og det kommer vi også til at gøre. Med den her klimaaftale tror jeg faktisk, at borgerne kan forvente, at vi vil være endnu mere ambitiøse, end aftalen er, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S). 

På landsplan er 71 ud af 98 kommuner tilmeldt klimaaftalen


Nyhedsoverblik