Gratis fodboldskole for børn fra udsatte boligområder - de skal lære om foreningsliv

I dag startede den gratis Get2 fodboldskole, som noget nyt i Holbæk. Det forventes at 1000 børn deltager i hele landet, hvilket er et rekordhøjt antal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er ikke alle børnefamilier, der har råd til at sende børnene på fodboldskole.

Men i dag blev der afholdt Get2 Fodboldskole på boldbanerne i Holbæk Sportsby for børn fra udsatte boligområder.

- Det er rimelig sjovt, siger August Holm Gyldenkærne på syv år.

Normalt koster fodboldskoler, som arrangeres af DBU ellers omkring 1000 kroner for fem dage. Men Get2 fodboldskolen er ganske gratis.

- Vi har lavet træning, hvor man skulle stå ved målet, og så skulle man skyde og drible en medspiller. Vi har også spillet kamp, siger Sumaya Mohamed.

Det er for børn på alle niveauer

quote Vi vil rigtig gerne skabe en bro eller et netværk mellem børn, der i dag kommer i fodboldklubben, som er vant til at være i foreningslivet, og børn der ikke er vant til det

Asger Madsen, GET2 sportstræner i Holbæk Bold- & Idrætsforening

Det er især et tilbud til dem, der ikke ellers ville komme på græs i sommerferien. Det er DBU, der igen i år står bag de særlige fodboldskoler – de såkaldte DBU Get2 fodboldskoler, som er for børn, der bor i belastede områder alderen syv til 14 år.

- Det er børn på alle niveauer. Nogle spiller fodbold i klubben til daglig og er rigtig dygtige og for andre af dem er det næsten første gang, de stifter bekendtskab med fodboldspillet, siger Asger Madsen, der er GET2 sportstræner i Holbæk Bold- & Idrætsforening.

Artiklen fortsætter under billedet. 

 
  Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

Fodboldskolen henvender sig til børn fra socialt udsatte boligområder, hvor far og mor måske ikke kender til foreningsliv og fritidsinteresser.

- Vi vil rigtig gerne skabe en bro eller et netværk mellem børn, der i dag kommer i fodboldklubben, som er vant til at være i foreningslivet, og børn der ikke er vant til det, for netop at skabe nogle nye venskaber, som forhåbentlig både i skoleregi og foreningsregi kan gøre, at man har lyst til at blive en del af foreningslivet, siger Asger Madsen.

Artiklen fortsætter under billedet. 

- Jeg kunne godt tænke mig at starte med nogle af mine veninder, der også spiller her, siger Isra Osman.
- Jeg kunne godt tænke mig at starte med nogle af mine veninder, der også spiller her, siger Isra Osman. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

19 piger er med på fodboldskole

I alt har 75 børn, heraf 19 piger tilmeldt sig til en uge med driblinger, tacklinger og kampe. Nogle af pigerne kan godt forestille sig at fortsætte efter ferien.

- Jeg kunne godt tænke mig at starte med nogle af mine veninder, der også spiller her, siger Isra Osman.

Artiklen fortsætter under billedet. 

- Vi har lavet træning, hvor man skulle stå ved målet, siger Sumaya Mohamed.
- Vi har lavet træning, hvor man skulle stå ved målet, siger Sumaya Mohamed. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

- Jeg vil også gerne lære at spille fodbold, siger Sumaya Mohamed.

DBU har siden 2011 afviklet særlige fodboldskoler i udsatte boligområder for at støtte de lokale fodboldklubber og give flere børn mulighed for at prøve det populære sommerferietilbud.

Der forventes i alt at deltage knap 1.000 piger og drenge på årets Get2 Fodboldskoler. Det er det højeste antal børn på Get2 Fodboldskole nogensinde og en stigning på mere end fem procent sammenlignet med sidste år.

Fodboldskolerne afholdes i Høje Taastrup, Ishøj, Haderslev, Esbjerg, Aarghus, Aabenraa, København, Hundige, Guldborgsund, Aalborg, Odense, Kolding og som noget nyt i Holbæk.


Nyhedsoverblik