Grænseborgmestre undsiger grænsekontrollen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Med det lave antal asylansøgere kunne politiets ressourcer bruges langt bedre på andre opgaver end at have flere hundrede mand stående ved den danske grænse.

Det mener borgmestrene fra blandt andet Guldborgsund og Lolland, skriver Politiken Søndag.

Ikke holdbart i længden

Overfarten mellem Rødby og Puttgarden ligger i Lolland Kommune, og her mener borgmester Holger Schou Rasmussen (S) ikke, at det kan betale sig at blive ved med at have grænsekontrol.

- Jeg er da glad for de arbejdspladser, grænsekontrollen har givet, men jeg synes ikke, det er holdbart i længden at bruge de ressourcer, siger Holger Schou Rasmussen til Politiken Søndag.

Indtil videre løber grænsekontrollen til Tyskland frem til 12. november, før regeringen igen skal meddele EU-Kommissionen, om den ønsker kontrollen forlænget.

Opretholdes indtil november

I Guldborgsund Kommune mener borgmester John Brædder fra Guldborgsund-listen, at grænsekontrollen skal opretholdes, indtil fristen udløber om to måneder. Hvis asyltallene stadig er lave til den tid, vil det passe godt at skrue ned for grænsekontrollen, mener han.

Grænsekontrollen mellem Danmark og Sverige løber indtil videre frem til 11. november. Det er uvist, om den svenske regering vil foreslå at forlænge grænsekontrollen.

Foruden Lolland og Guldborgsund Kommune vil borgmestrene i Tønder, Aabenraa og Sønderborg også gerne have grænsekontrollen fjernet.


Nyhedsoverblik