Gospelkoncert tyvstarter landsdækkende indsamling til hjemløse

Maribo Domkirke dannede rammen om et støttearrangement til Kirkens Korshær på Lolland og Falster, hvor de hjemløse søger ud i skovene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der bliver flere hjemløse i Danmark: På 10 år er antallet steget fra 4.998 til 6.431, og flere af de hjemløse er middelaldrene og ældre borgere. 

Det viser de seneste tal på området fra Det nationale forsknings- og analysecenter for velfærd, VIVE. 

Med denne udvikling i baghovedet lancerer organisationen Kirkens Korshær på mandag en kampagne med fokus på hjemløshed. Kampagnen munder ud i en landsdækkende indsamling.

Søger ud i skovene

Flere lokalafdelinger begynder dog allerede indsamlingen i denne weekend med diverse arrangementer. I Maribo Domkirke var der fredag aften fællesspisning, gospelkoncert og et foredrag med forfatteren Knud Romer. 

Pengene fra billetsalget skal bidrage til en ny bil, så Kirkens Korshærs afdeling på Lolland og Falster kan køre ud til de hjemløse med en ny sovepose og mad.  

Ifølge de officielle tal er der 135 hjemløse på Lolland og Falster, men tallet er højere, vurderer afdelingsleder Maria Mistarz Benzon, der samtidig forklarer, at det er anderledes at være hjemløs på landet end i en storby. 

- Man kan ikke gemme sig i en kælderskakt eller en opgang, og modsat i storbyerne, hvor de hjemløse er gadesovende og samler sig i bymidten, er det her, man spreder sig i skovene og gemmer sig. Det er koldt, ubarmhjertigt og noget med at ligge under en presenning og sove med en våd sovepose.

- Meget af det handler om, at det er pinligt, flovt og skamfuldt at skulle udstille sig selv som så udsat, når man møder sine gamle klassekammerater, naboer eller kollegaer. Derfor søger de hjemløse ud i skovene, siger Maria Mistarz Benzon.

Den landsdækkende indsamling foregår søndag den 17. november. 


Nyhedsoverblik