Golfcenter opsiger alle ansatte og efterlader 1.000 medlemmer i uvished

Skjoldenæsholm Golfcenter har opsagt alle medarbejdere. Det er nu uvist, hvad der skal ske med golfklubben.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det ville være rigtig ærgerligt, hvis klubben lukker. Vi er kommet her i mange år og synes, det er nogle fantastiske baner.

Sådan siger Marianne Hansen, der ligesom cirka 1.000 andre medlemmer af Skjoldenæsholm Golfcenter, frygter for centrets fremtid.

quote Vi er kede af det, at der er en masse mennesker, der står i en uheldig situation

Peter Enné Jespersen, centerdirektør for Skjoldenæsholm Golfcenter

Gennem den seneste tid har Skjoldenæsholm Golfcenter været i økonomiske vanskeligheder, og da en storstilet redningsplan i form af et investorprojekt til et tocifret millionbeløb for nylig faldt til jorden, var golfcenteret i begyndelsen af august tvunget til at opsige alle sine 25 ansatte.

Rekreativ Skov
Læs også
Ringsted Kommune vil spare 150.000 kroner på rekreativ skov
Rekreativ Skov
Læs også
Ringsted Kommune vil spare 150.000 kroner på rekreativ skov

- Vi er kede af det, at der er en masse mennesker, der står i en uheldig situation rent arbejdsmæssigt, og så er vi kede af, at alle vores medlemmer står i en uvis situation, siger Peter Enné Jespersen, centerdirektør for Skjoldenæsholm Golfcenter.

Ville bygge 36 helårsboliger

Han håbede, at opførelsen af en række helårsboliger og flere hytter med 100 sengepladser kunne have vendt situationen for Skjoldenæsholm Golfcenter.

- Vi havde fået en tilkendegivelse om at få lov til at opføre 36 helårshuse og derudover nogle hytter med nogle senge i og her, hvor vi står nu, der hytterne skulle være, siger Peter E. Jespersen og peger ned på den tætklippet golfbane.

Artiklen fortsætter under billedet.

Skjoldenæsholm Golfcenter.
Skjoldenæsholm Golfcenter. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Det skulle tiltrække en masse turisme. Vi kan se at tendensen i både Danmark og Sverige, hvor vi har sparret med folk, at der er en stigende efterspørgsel på golfturisme og det produkt, og det var det, vi gerne ville gøre noget ved, tilføjer Peter E. Jespersen.

Men trods en forhåndsgodkendelse blev planerne afvist af Ringsted Kommune, og nu er fremtiden for golfcenteret med de to 18-hullers baner mellem Ringsted og Hvalsø usikker.

- Det gør rigtig ondt, hvis det viser sig, at vi skal lukke alt det herude, så vi skal være optimister, siger Flemming Hansen, der er medlem af Skjoldenæsholm Golfcenter.

Kommune kan ikke bøje reglerne

Ringsted Kommune har afvist byggeplanerne af helårsboliger og hytter, fordi kommunen ikke kan bøje reglerne i planloven.

quote Hvis jeg var politiker, så ville jeg gøre alt for at bevare stedet, for det er en fantastisk turistattraktion

Flemming Hansen, medlem af Skjoldenæsholm Golfcenter

- Og derfor kan vi ikke give til at placere fritliggende boliger på golfbanens areal. Til gengæld kan vi godt planlægge for feriehytter i området, hvis der er lokalpolitisk velvilje for det, skriver borgmester Henrik Hvidesten (V) i et svar til TV2 ØST.

Ifølge golfklubben er projektet af hensyn til finansieringen dog ikke en mulighed uden helårsboligerne.

Artiklen fortsætter under videoen.

Peter Enné Jespersen, centerdirektør for Skjoldenæsholm Golfcenter, er ærgerlig over, at planerne om helårsboliger faldt til jorden.

Men I kan vel ikke forvente at kommunen bøjer reglerne for jer?

- Nej, lovgivningen skal helt klart overholdes, men jeg mener, at man kunne prøve at kigge lidt anderledes på det og med lidt velvilje for at se, hvad der er af muligheder i stedet for begrænsninger, svarer Peter E. Jespersen.

Viceborgmester vil have sagen genoptaget

Ifølge kommunens 1. viceborgmester, Per Nørhave fra Dansk Folkeparti, skylder man området at genoptage sagen. Han er selv medlem af den lokale golfklub og mener, at Ringsted Kommune kan miste turister uden et golfcenter.

- Og så tager de for eksempel lige forbi outletcentret, når de alligevel er her. De kunne også besøge vores flotte Sankt Bendts Kirke, som er helt unik, og dem vil vi tabe, hvis de ikke kommer for at spille golf, siger Per Nørhave.

Artiklen fortsætter under billedet.

Per Nørhave (DF), 1. viceborgmester i Ringsted Kommune
Per Nørhave (DF), 1. viceborgmester i Ringsted Kommune Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Det siger du ikke bare fordi, at du er medlem af golfklubben?

- Nej, jeg siger det også for Ringsted Kommunes skyld, svarer han.

Lige nu forsøger golfklubbens bestyrelse at rejse penge på anden vis. En af løsningerne kan være at hæve medlemmernes kontingent.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

- Hvis jeg var politiker, så ville jeg gøre alt for at bevare stedet, for det er en fantastisk turistattraktion, siger golfmedlem Flemming Hansen.

- Det er rigtig træls, men vi må bare vente og se og forhåbentlig finder vi en løsning, tilføjer Mads Jensen, der også er medlem af Skjoldenæsholm Golfcenter.

Udvidelsesplanerne hos Skjoldenæsholm Golfcenter er nu blevet en sag i Plan- og Boligudvalget, så man politisk kan få en redegørelse for, hvad der er sket.


Nyhedsoverblik