Godteposer i hjemmeplejen - nyt initiativ skal få ældre til at spise mere

Seks ud af 10 ældre har problemer med at spise nok. I Stevns Kommune skal såkaldte kræseposer lave om på det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mange ældre mennesker har svært ved at få spist nok.

Det kan give nedsat funktionsevne og gøre det svært at klare selv de mest basale dagligdagsopgaver.

Stevns Kommune er derfor begyndt at aflevere såkaldte kræseposer til ældre, der får besøg af hjemmeplejen. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

quote Allerede nu kan vi se, at 9 ud af 10 borgere tager på, når de er tilknyttet ernæringsteamet

Simone Bay, projektleder og klinisk diætist

Kræseposerne indeholder forskellige søde og salte lækkerier og skal få de ældre til at spise nogle flere mellemmåltider.

- Det er vigtigt, at vi kan tilbyde de ældre små energi og proteintætte måltider, som indbyder og smager, så vi sikrer os at de spiser tilstrækkeligt. I kræseposerne er der forskellige små desserter, drikke og salte snacks, som indbyder til god variation til den daglige kost, fortæller Anne-Marie Thøgersen, der er afsnitsleder i Stevns Madservice, i pressemeddelelsen.

9 ud af 10 tager på

Stevns Kommune har fået 2,7 millioner fra regeringen og satspuljemidlerne til at styrke ernæringsindsatsen i kommunen.

Pengene skal bruges i kampen mod underernæring og uplanlagt vægttab blandt hjemmeboende ældre over 65 år, der modtager hjemmepleje.

Ældre
Læs også
Stevns får tildelt tocifret millionbeløb til projekt mod underernærede ældre
Ældre
Læs også
Stevns får tildelt tocifret millionbeløb til projekt mod underernærede ældre

Derfor har Stevns Kommune etableret et tværfagligt ernæringsteam, som hjælper de ældre med at få dækket deres behov for ernæring.

- Resultaterne for projektet ser lovende ud, og allerede nu kan vi se, at 9 ud af 10 borgere tager på, når de er tilknyttet ernæringsteamet, afslutter projektleder og klinisk diætist Simone Bay.

Ernæringsprojektet løber til udgangen af 2021.


Nyhedsoverblik