Godsejer håber på vindmøllepark: - Vi vil videre med projektet nu

Trods udfordringer, håber godsejeren på Vennerslund på Falster fortsat, at byrådet vil godkende seks kæmpevindmøller.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

For godsejer Kim Brockenhuus-Schack startede projektet Vennerslund Energi- og Naturpark for seks år siden. 

Et projekt, han fortsat håber på, kommer til at ende med, at der står seks kæmpevindmøller mellem godset Vennerslund og motorvejen på Nordfalster.

- Det er jo et projekt, der starter helt tilbage i 2012. Vi har haft en lang periode, hvor vi løbende har været i dialog og kommunikeret med vores naboer, siger godsejeren.

Først ja så nej

I 2016 sagde byrådet ja til at vindmøllerne kunne sættes op. Men Planklagenævnet sagde nej året efter, fordi nævnet ikke mente, kommunen var gået nok ind i, hvor meget vindmøllerne blandt andet ville påvirke fredede naturområder.

quote Den konkluderer, at der ikke er nogen problemer i forhold til miljøet. Derfor vil vi gerne videre med projektet nu

Kim Brockenhuus-Schack, godsejer Vennerslund Gods

- Vi har helt stensikkert et særligt område, og det er vi ikke uenige i. Det er proceduren i sagen, man har skullet finde ud af. Det, som man har været uenige om, var en stor miljøundersøgelse, der skulle laves. Den har vi nu, den ligger færdig. Og den konkluderer, at der ikke er nogen problemer i forhold til miljøet. Derfor vil vi gerne videre med projektet nu, siger Kim Brockenhuus- Schack.

Byrådet skal på et møde torsdag aften tage stilling til, om der skal laves en lokalplan for vindmøller i området. Hvis det bliver et ja, skal sagen i høring.

Vil gerne videre

Uanset, hvad udfaldet bliver på byrådsmødet, vil Kim Brockenhuus- Schack gå videre med sit grønne projekt. Vennerslund Energi- og Naturpark er nemlig mere end vindmøller. 

quote Det her er ikke kun vindmøller. Det er en stor produktion af grøn energi på flere forskellige måder

Kim Brockenhuus-Schack, godsejer Vennerslund Gods

- Det her er ikke kun vindmøller, siger Kim Brockenhuus-Schack.

- Det er en stor produktion af grøn energi på flere forskellige måder. Og det er ikke kun produktionen af den grønne energi, men også den måde, det skal forbruges på. Vi vil gerne lave el-ladestationer, der kan oplade el-biler og lastbiler direkte fra kilden her langs motorvejen. Det er nogle ting, vi synes er helt naturlige i forbindelse med sådan et grønt projekt her. Så jeg er sikker på, at det skal vi nok komme videre med.

Uenige politikere

Under valgkampen sagde de tre borgmesterkandidater, Bo Abildgaard (S), René Christensen (DF) og John Brædder (G), at der ikke ville blive tale om at stille kæmpevindmøller på land. Efterfølgende siger John Brædder (G) og Bo Abildgaard (S), at det handlede om fremtidige vindmølleprojekter og ikke dem, der i forvejen lå på politikernes bord.

Dit valg - Guldborgsund
Læs også
Lokalpolitikere sagde nej i valgkampen - nu kan kæmpemøller på land alligevel være på vej
Dit valg - Guldborgsund
Læs også
Lokalpolitikere sagde nej i valgkampen - nu kan kæmpemøller på land alligevel være på vej

At vindmøllerne ved Vennerslund nu er oppe at vende igen skaber utryghed hos beboerne omkring Skørringe Gods. Her er borgerne bange for, at når først politikerne har kigget på Vennerslund, så går der ikke lang tid, før de igen vil se på, om der skal kæmpevindmøller op ved Skørringe Gods.  

- Det er ret frustrerende. Almindelige mennesker og børnefamilier skal jo ikke bruge tid på at holde øje med et byråd. Det pisser mig lidt af, siger Kenneth Petersen, der er borger og medlem af gruppen stilhedtak.dk, som kæmper mod kæmpevindmøllerne.


Nyhedsoverblik