Gode nyheder - overraskende få anmeldelser om indbrud

Antallet af alle anmeldelser om indbrud i dagene op til jul er faldet med 45 procent. Her i regionen meldes der også om overraskende få indbrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden 2015 er antallet af anmeldelser om indbrud i dagene op til jul faldet med 45 procent, det viser en opgørelse fra Rigspolititet. 

Fra den 20. december til den 24. december er der på landsplan kommet 388 anmeldelser om indbrud i private boliger. Det er 70 færre end sidste år, hvor antallet i samme periode lå på 458.

Færre anmeldelser på Sydsjælland og Loland-Falster

Siden den 24. december om eftermiddagen er der anmeldt i alt 10 indbrud i Sydsjælland og Lolland-Falsters politikreds.

Det er færre, end de seneste år oplyser vagtchefen.

- Der har været overraskende få anmeldelser, siger vagtchef Anders Mikkelsen, der påpeger, at der slet ikke har været nogle anmeldelser fra Sorø eller Næstved.

- Der har været syv indbrud i Slagelse Kommune og tre i Nakskov, fortæller vagtchefen, der håber, at de få anmeldelser er tegn på, at der reelt er færre indbrud.

blaablink.jpg
Læs også
Antallet af indbrud i julen er faldende
blaablink.jpg
Læs også
Antallet af indbrud i julen er faldende

- Jeg håber ikke, at der kommer flere anmeldelser, men alle er måske ikke kommet hjem fra juleferie endnu, siger Anders Mikkelsen.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er der anmeldt syv indbrud i private boliger, der er blevet begået i løbet af juleaften, fortæller vagtchefen. Men også her kan tallene ændre sig, fordi det ikke er alle, der er kommet hjem fra jul, og fordi folk anmelder indbrud på forskellige måder.

Gode råd til at undgå indbrud:

  • Hils på andre i nabolaget og ønsk dem en glædelig jul - også dem du ikke kender. Det bedste værn mod indbrud er mennesker. Tyven vil hverken ses eller genkendes, og et simpelt "hej" kan være nok.

 

  • Sørg for god belysning i og omkring boligen, så tyven har svært ved at komme ind uden at blive set. Køb for eksempel nogle tænd/sluk-ure. De koster ikke alverden, men de kan gøre en verden til forskel.

 

  • Få huset til at se beboet ud, når du ikke er hjemme. Lad ungernes legetøj rode på gulvet og giv ægtefællen lov til at lade den beskidte opvask stå på køkkenbordet lidt endnu.

 

  • Hold et vågent øje med naboens hus og parkér din bil i deres indkørsel, hvis ikke de er hjemme. Du kan også smide affald i deres skraldespand og tømme deres postkasse, hvis de er udenbys. Og er du i særlig godt julehumør, kan du skovle sne foran naboens hus.

 

  • Lad være med at annoncere på sociale medier, at du er på juleferie eller væk fra hjemmet.

 

  • Lås dit skur og ryd op i haven, så der ikke ligger redskaber fremme. Nogle indbrudstyve medbringer ikke værktøj, men finder det på gerningsstedet.

 

  • Tilmeld dig Nabohjælp på www.nabohjælp.dk. Nabohjælp forebygger op til hvert fjerde indbrud, og det tager kun fem minutter at tilmelde sig. Godt 280.000 husstande har ved udgangen af 2018 tilmeldt sig.

 Kilder: Rigspolitiet og Det Kriminalpræventive Råd.

 


Nyhedsoverblik