Glumsø-kører udtaget til VM

Speedway-kører Patrick Hansen fra Glumsø er blevet udtaget til U21-landsholdet i Speedway, der skal forsøge at køre medaljer hjem Danmark ved VM.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en stor dag. Fredag blev Speedway-kører Patrick Hansen fra Glumsø nemlig udtaget til det danske U21 Landshold, der skal køre om verdensmesterskabet i Speedway.

Det danske U21 hold leverede en overraskelse, da holdet tidligere på sommeren vandt den ene af de to semifinaler foran en af re forhåndsfavoritter, Australien, og kvalificerede sig til VM finalen for U21-landshold. Den 20. august skal det danske landshold så køre finalen i den svenske by, Norrköping.

- Vi har i dag udtaget et meget talentfuldt hold, der på de bedste dage kan være med til at køre om de ædleste medaljer. Generelt har kørerne i U21 gruppen vist god form og det har ikke været let at skulle sortere nogle fra, udtaler assisterende landstræner Henrik Møller i en pressemeddelelse fra Danmarks Motor Union.  

Et nyt kuld kørere

Selvom landholdet består af et hold nye kører, så sigter trænerstaben efter medaljer.

- Det er positivt at kørerne byder sig til og vi kan være med på dette niveau, selvom vi i år kører med et helt nyt kuld af kørere. Det vidner om et solidt talentarbejde i dansk speedway, udtaler landstræner Hans Nielsen.

- Målet er helt klart en medalje, men det kan blive svært. I forhold til sidste år og vores konkurrenter i øvrigt, er vores hold meget ungt, men omvendt, så indeholder vores hold så meget potentiale, så på det på de bedste dage, vil kunne køre op med de bedste, hvilket det danske hold også beviste i semifinalen i Holsted, tidligere på året, tilføjer assisterende landstræner, Henrik Møller.

Ud over Patrick Hansen fra Glumsø er fire andre kører blevet udtaget: Andreas Lyager (Slangerup), Jonas Jeppesen (Holsted), Frederik Jakobsen og Fjelsted Mikkel B. Andersen (Brovst)

Finalen køres i Norrköping. De øvrige hold er Australien, Polen og Sverige.

De sidste fire års vindere

  • 2015: Polen
  • 2014: Polen
  • 2013: Danmark
  • 2012: Polen

 

 


Nyhedsoverblik