Gik ind i brændende stald: Reddede tre heste fra flammerne

Flammerne stak ned gennem loftet, da en mand torsdag gik ind i en brændende stald og reddede tre heste ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En mand fra Svebølle blev dagens mand, da han torsdag eftermiddag gik ind i en brændende staldbygning og fik reddet tre heste væk fra flammerne.

Det fortæller øjenvidner til TV ØST.

Branden ramte en landejendom på Rugtvedvej i Svebølle ved Kalundborg torsdag. Det var en hjemmehjælper, der opdagede flammerne og slog alarm, og hun fik hurtigt prajet genboen til gården.

- Jeg så det orange lys på taget af den tolængede gård, og så slog jeg straks alarm, siger hjemmehjælperen Karin Klausen, der sammen med genboen besluttede at handle øjeblikkeligt.

Flammerne stod ned gennem loftet

Mens Karin Klausen stod klar til at tage imod hestene udenfor, gik genboen Kenneth Normand ind i den brændende stald for at få hestene løs.

- Der er flammerne godt fat i loftet og der slog stikflammer og røg ned gennem loftet. Samtidig begyndte tagpladerne at springe. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, for at være forberedt på paniske heste – men de var helt rolige, trods branden, og vi fik dem ud i folden uden problemer, fortæller Kenneth Normand til TV ØST efter branden.

De to så også gennem vinduerne til det brændende hus for at sikre sig, at der ikke var nogen hjemme – men da tagpladerne derefter begyndte at springe meget voldsomt trak de væk og overlod arbejdet til brandvæsenet, der kom samtidig.

Ingen kom noget til ved branden torsdag.


Nyhedsoverblik