Gerningsmand på fri fod efter bandeskyderi i Næstved

Politiet leder stadig efter gerningsmanden bag fredagens bandeskyderi i Næstved, hvor en mand blev ramt i låret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politiet rykkede fredag aften ud til et skyderi mod en tatoveringssalon i det centrale Næstved.

Her var en person med tilknytning til bandemiljøet blev ramt af skud.

- En mand med tilknytning til bandemiljøet er blevet ramt i låret. Og vi formoder, at han er blevet ramt præcis der, hvor gerningsmændene har ønsket at ramme ham, sagde Kim Kliver, politiinspektør til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST fredag aften.

quote Vi er gået i gang med det minutiøse arbejde, som er nødvendigt i forhold til den her type sager, fordi der kommer ikke noget af sig selv

Kim Kliver, politiinspektør til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Lørdag morgen oplyser vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at skudofferet er blevet opereret i løbet af natten, og at hans tilstand er stabil.

Politiet har nu iværksat et omfattende efterforskningsarbejde, der skal lede dem tættere på gerningsmanden eller gerningsmændene, der ifølge politiet stadig er på fri fod.

- Nu har jeg ikke talt om, hvor mange gerningsmænd, der kan være, og det er meget bevidst. Fordi vi skal først have et overblik. Derfor arbejder vi målrettet på at finde ud af, hvem og i givet fald hvor mange der har været. Og de eller dem er stadig på fri fod, Kim Kliver lørdag morgen.

Artiklen fortsætter under billedet:

Flere hundepatruljer gennemsøgte området.
Flere hundepatruljer gennemsøgte området. Foto: Per Rasmussen
skyderi.jpg
Læs også
Overblik over bandekonflikten: - Irriterende, man ikke kan bo stille og roligt
skyderi.jpg
Læs også
Overblik over bandekonflikten: - Irriterende, man ikke kan bo stille og roligt

- Vi har efterforsket hele natten og lavet tekniske undersøgelser. Vi er gået i gang med det minutiøse arbejde, som er nødvendigt i forhold til den her type sager, fordi der kommer ikke noget af sig selv, siger Kim Kliver. 

- Vi har afhørt en række personer, som er vidner, i går aftens, og så har vi lavet tekniske undersøgelser. Nu bruger vi den kommende tid til at gå i dybden med det materiale, vi har indsamlet, tilføjer han.

Tredje bandeskyderi på en uge

Næstved har tidligere været plaget af bandeskyderi mellem de to rockergrupperinger Bandidos og Satudarah, hvilket blandt andet fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at indføre visitationszoner i Næstved i oktober 2016, fordi der var en øget risiko for, at personer med tilknytning til bandemiljøet bar våben.

- Vi har tidligere bevist, at vi er meget bevidste omkring de muligheder, vi har. Det er min opfattelse, at man ved gårsdagens hændelse rammer den person, som man går efter, siger Kim Kliver, der dog ikke ønsker at oplyse, hvorvidt der bliver oprettet visitationszoner i denne omgang.

Artiklen fortsætter under billedet:

Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet fredag aften.
Sådan så der ud i Næstved efter skyderiet fredag aften. Foto: Per Rasmussen

Mandag og onsdag fandt to bandeskyderier sted på Sydsjælland omkring Vordingborg, men politiinspektør Kim Kliver vurderer ikke, at de to skyderier har nogen forbindelse til fredagens bandeskyderi i Næstved.

Indehaver ked af hændelse

Skudepisoden fandt sted foran tatovørbutikken Dont Fear Ink i Næstved.

Her er indehaveren Michael Enager rigtig ked af episoden.

- Vi ved endnu ikke præcist, hvad der er sket. Men for mig er det vigtigt at sige, at det ikke er en person tilknyttet forretningen, der er blevet ramt. Og vi frygter, at meldingen om bandetilknytning vil knytte sig til vores forretning. Vi har altså ikke noget at gøre med bander, sagde han fredag aften til TV ØST.

bevogtning efter skyderi næstved
Læs også
Mand ramt af skud under bandeskyderi i Næstved
bevogtning efter skyderi næstved
Læs også
Mand ramt af skud under bandeskyderi i Næstved

Han oplyser, at han ikke selv er blevet kontaktet af politiet omkring episoden, men at han selv har henvendt sig ved gerningsstedet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik