Genbrugspladser holder længere åbent - men halter med at genanvende affald

Arkivfoto. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

De lokale genbrugspladser holder længere åbnet end tidligere, viser en opgørelse fra Dansk Byggeri, som opfordrer til at genanvende mere af affaldet.

Det er blevet lettere at komme af med sit byggeaffald, bunken af blade og gamle møbler.

De lokale genbruspladser holder nemlig længere åbent end tidligere, og det vækker især gælde i erhvervslivet, hvor virksomhederne nemmere komme af med mindre mængder affald.

Kommunerne i Region Sjælland har otte kommuner mindst en lokal genbrugsplads, der holder åbent i den erhvervsvenlige åbningstid fra klokken 7.00 til 17.00 Det viser en ny opgørelse fra erhvervsorganisationen Dansk Byggeri

Nu mangler vi bare at få de sidste kommuner til at holde åbent lidt længere, og så er vi i mål i alle kommuner

Jesper Toftebjerg Andersen, formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster

I Region har mindst en genbrugsplads i Roskilde, Lejre, Køge, Kalundborg, Holbæk, Stevns, Lolland og Guldborgsund kommuner en åbningstid på ti timer i tidsrummet mellem klokken 7.00 og 17.00.

Faxe, Næstved, Vordingborg, Odsherred, Ringsted, Sorø, Solrød, Greve og Slagelse kommuner har ifølge Dansk Byggeri åbent mellem otte og 9,2 timer i det erhvervsvenlige tidsrum.

- Det er meget positivt, at vi har så mange kommuner i vores region, der holder åbent på genbrugspladserne i det ridsrum, hvor virksomhederne arbejder. Det gør en stor forskel, at man kan aflevere affald på vej til eller fra en kunde alt efter, hvad der passer bedst ind i dagens program, siger Jesper Toftebjerg Andersen, formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster, i en pressemeddelelse.

- Nu mangler vi bare at få de sidste kommuner til at holde åbent lidt længere, og så er vi i mål i alle kommuner, tilføjer han.

Savner mere genanvendelse af affald

Men selvom erhvervsorganisationen glæder sig over de lange åbningstider, så er der alligevel plads til forbedringerne lyder det fra lokalformanden.

Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster peger nemlig på, at genbrugspladserne ikke udelukkende skal kunne modtage byggeaffaldet, men også sikre en sortering, som gør det muligt at genanvende mere af affaldet.

- Rigtig meget byggeaffald kan bruges igen i for eksempel nye byggerier, men selvfølgelig kun hvis det bliver sorteret korrekt. Både derfor og ikke mindst af miljømæssige hensyn, er det vigtigt, at der på genbrugspladserne er styr på affaldssorteringen, siger Jesper Toftebjerg Andersen.

På landsplan har 71 kommuner genbrugspladser, som holder åbent i mindst ti timer dagligt i tidsrummet mellem klokken 7.00 og 17.00. Yderligere 15 kommuner holder åbent i ni timer.

Samtidig har 37 kommuner døgnåbne genbrugspladser. For to har siden var antallet 16 genbrugspladser.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App