Genbrugsbutik støtter de svageste: Nu har de rundet over en million kroner

03:03

Den lille, lokale genbrugsbutik Sjølund Genbrug i Næstved har sat sig selv i verden for at støtte lokale formål. Modsat de andre genbrugsbutikker i Næstved, så donerer denne butik kun penge til socialt udsatte i Næstved Kommune. Og efter fem år runder de et særligt donationsbeløb.

Den lille genbrugsbutik Sjølund Genbrug i Næstved støtter kun lokale formål. Efter fem år har de rundet over en million kroner i donationer. Foto: Alexander Brun - TV ØST

1 af 2

Sjølund Genbrug i Næstved har sat sig selv i verden for at støtte lokale formål. Nu har genbrugsbutikkens donationsbeløb rundet en million kroner.

30 kroner her og 40 kroner der.

De små pengebeløb ryger hver dag i kassen i Sjølund Genbrug, når de donerede varer på hylderne og stativerne bliver afsat.

Og hver eneste overskydende krone går til et godt formål. Men modsat de mange andre genbrugsbutikker i Næstved, så går hele overskuddet i Sjølund Genbrug til lokale formål.

Støtter udsatte grupper i Næstved

Det er der en særlig grund til, hvis man spørger Erik Terp, som er formand for Sjølund Genbrugs Forening.

Selvom vi er en kommune, der skal løfte det hele, så må vi erkende, at det ikke er alt, vi kan. Derfor er det dejligt, at der er andre veje

Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

- Der er mange, der støtter ved at lade pengene gå ud af landet og den slags ting. Og der syntes vi, der manglede noget lokalt, og derfor startede vi Sjølund Genbrug for fem år siden, siger Erik Terp.

Butikken har gennem årene doneret flere hundredtusinder kroner til formål, der hjælper socialt udsatte borgere i Næstved Kommune.

I fem år har Sjølund Genbrug doneret penge til en lang række lokale initiativer, der støtter de svageste borgere i Næstved. Foto: Alexander Brun - TV ØST

Én gang hvert halve år uddeler Sjølund Genbrug penge til lokale foreninger, der støtter grupper som for eksempel psykisk syge, ensomme, flygtninge og misbrugere.

Har doneret over 1 mio. kroner 

Nu har Sjølund Genbrug eksisteret i fem år og rundet et særligt donationsbeløb.

Butikken har nemlig uddelt over en million kroner i donationer til forskellige formål. Og det er takket være de 32 frivillige, de utallige mennesker, der har doneret tøj, glas og andet og ikke mindst kunderne. De har samlet ind til dem, der har mest brug for det.

Her er de frivillige bag genbrugsbutikken Sjølund Genbrug i Næstved samlet for at uddele donationer til lokale formål. Foto: Alexander Brun - TV ØST

I Næstved Kommune sætter de stor pris på Sjølunds bidrag. Det fortæller borgmester Carsten Rasmussen (S).

- Selvom vi er en kommune, der skal løfte det hele, så må vi erkende, at det ikke er alt, vi kan. Derfor er det dejligt, at der er andre veje, hvor nogen har så stort et hjerte, at de siger 'Vi vil gerne gøre en stor frivillig indsats, skaffe nogle midler'. Dem kan vi give til at nogle lokale ildsjæle, så deres idéer føres videre, siger Carsten Rasmussen (S).

- Det kan man med pengene fra Sjølund Genbrug, og det er dejligt, siger han. 

Læs også 10-årig donerer 6.000 kroner til udsatte børn

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App