Genbrugsbutik fandt 70.000 i strikketøj: Nu må de beholde pengene

Politiet har forgæves ledt efter den mand, der i starten af året afleverede 70.000 kroner i en pose med strikket tøj i genbrugsbutik i Store Heddinge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Store Heddinge er de vant til, at folk kommer med donationer til butikken. Men i starten af januar spærrede personalet alligevel øjnene lidt ekstra op.

Der lå 70.000 kroner i en pose med strikket tøj. Siden har både personale og politi forsøgt at få fat i ejermanden, som butikken havde optaget på videoovervågning.

quote Det er pragtfuldt. Nu går de til den nødhjælp, der er så stort et behov for

Winni Ringsmose, leder genbrugsbutik i St. Heddinge

- Vi har haft informationer i samtlige blade vi har her, og det har været i TV2 Øst. Vi har gjort alt for at finde den mand. Vi havde ham på overvågning, siger Winni Ringsmose, der er leder af genbrugsbutikken.

Anonym donation

Men det er ikke lykkedes at finde frem til manden. Normalt vil penge fundet på den måde gå i statskassen. Men så fik Winni Ringsmose et opkald.

- Politiets juridiske afdeling har vurderet, at de må være givet som donation anonymt, siger hun og fortsætter:

- Det er pragtfuldt. Nu går de til den nødhjælp, der er så stort et behov for.

Sjølund Genbrug har samlet 1 mio. kroner ind
Læs også
Genbrugsbutik fandt stort pengebeløb - de leder stadig efter ejermand
Sjølund Genbrug har samlet 1 mio. kroner ind
Læs også
Genbrugsbutik fandt stort pengebeløb - de leder stadig efter ejermand

Hvorfor de mange penge lå i posen med strikket tøj, får vi nok aldrig at vide. Men i genbrugsbutikken i Store Heddinge, har Winni Ringsmose haft tid til at tænke over, hvordan de kan være endt der. Hun har udviklet sin egen teori.

- Min teori går på, at det har været nogle penge, der har været skjult. Og så har manden ikke været klar over, at pengene lå i posen. Hans kone er måske død. Men det er blot min teori, siger Winni Ringsmose.


Nyhedsoverblik