Gaseksplosion i lejlighed: Havde 25 hashplanter i stuen

Foto: Lars Dalsig

Politiet har sigtet en 27-årig mand for at bringe andres liv i fare efter en gaseksplosion søndag aften. I lejligheden fandt politiet 25 hashplanter.

Den 27-årige mand, der søndag aften fik lavet en gaseksplosion i en lejlighed i Nakskov med lightergas, er nu anholdt og sigtet for at have bragt andre i fare. Han er samtidig sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Det oplyser vicepolitiinspektør Bo Von Würden fra Lokalpolitiet i Nakskov til TV ØST.

Han har dyrket nogle hashplanter – skunkplanter - i lejligheden. Der er tale om 25 stykker

 Bo von Würden, vicepolitikommissær fra Nakskov Politi

- Vi sigter ham for straffelovens paragraf 252 for at udsætte andre for fare. Man kan straffes for med grov kåd eller på lignende hensynsløs måde at volde nærliggende fare for nogens liv eller førlighed, siger Bo von Würden, vicepolitikommissær fra Lokalpolitiet i Nakskov.

Vicepolitikommissæren fra Lokalpolitiet i Nakskov oplyser også, at politiet gjorde noget af et fund, da de satte gang i den videre efterforskning.

- Han har dyrket nogle hashplanter – skunkplanter - i lejligheden. Der er tale om 25 stykker, siger Bo von Würden og oplyser, at den 27-årige mand derfor også sigtes for loven om euforiserende stoffer.

- Der er nogle planter, der står inde i noget plastik, hvor der er fugtigt nok. Det er rum, der måler 1 kvadratmeter, siger vicepolitikommissæren.

Den 27-årige mand er i forvejen kendt af politiet.

Eksperimenterede med cannabisolie

Det var søndag aften omkring klokken 22.07, at politiet fik en anmeldelse om en gaseksplosion i en lejlighed på Nygade i Nakskov.

Her var en 27-årig mand i gang med et eksperiment om at udvinde cannabisolie i en gryde. Det gik dog ikke helt som planlagt, så han tilførte noget lightergas i håbet om at opnå en bedre effekt.

I samme øjeblik kommer en af mandens kammerater ind af døren med en tændt cigaret. Det var det, der ifølge politiet, fik lightergassen til at eksplodere.

Døre og vinduer blev blæst ud af lejligheden og vægge rykkede sig.

Beboerne i 1. salslejligheden blev i nat genhuset, da politi og brandvæsen gerne vil vente på en nærmere undersøgelse af skaderne på huset, inden beboerne igen kan rykke ind igen.

Den 27-årige blev kørt til observation på sygehuset, hvor han dog ikke ønskede at blive, trods sygehuset ønske om, at han blev natten over til observation.

Ifølge Ritzau havde den 27-årige ikke adresse på stedet. Politiet undersøger nu, hvorfor han befandt sig på stedet.

Læs også Lightergas eksploderede i lejlighed: Overbo måtte genhuses

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App