Fyringer i Kalundborg: Pårørende kommer til at trække læsset

De svageste borgere vil blive påvirket af fyringerne i Center for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg. Det mener Bedre Psykiatri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I alt 19 ud af cirka 100 stillinger i Center for Misbrug og Socialpsykiatri i Kalundborg skal nedlægges.

Det kommer til at gå ud over de svageste borgere, mener Bedre Psykiatri i Kalundborg. Men også de frivillige der hjælper til. 

quote Det ender med, at flere bliver ramt psykisk, fordi der ikke mangler aflastning. De pårørende kan gå psykisk ned på det her

Bjarne Rose Pedersen, formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg

- Arbejdet bliver kastet over på de frivillige og pårørende, men man kan ikke trække på dem 24 timer i døgnet. Det ender med, at flere bliver ramt psykisk, fordi der mangler aflastning. De pårørende kan gå psykisk ned på det her, siger Bjarne Rose Pedersen, formand for Bedre Psykiatri i Kalundborg.

- Det hele handler om Excelark-politik for kommunen, tilføjer han. 

vo_krisik_nedskaeringer.transfer.jpg
Læs også
Fyringsrunde: 19 stillinger nedlægges i Kalundborg
vo_krisik_nedskaeringer.transfer.jpg
Læs også
Fyringsrunde: 19 stillinger nedlægges i Kalundborg

Der skal løbes hurtigere

Bekymringen tilfalder ikke kun de pårørende og de frivillige, men også de medarbejdere der bliver tilbage.

Det er endnu ikke besluttet, hvem der skal fyres. Det bliver afgjort den 28. februar.

quote Medarbejderne er utrygge. De aner ikke, hvordan deres arbejdsopgaver vil blive, og om de skal til at løbe stærkere for at nå det hele

Lene Kümpel, næstformand i fagforeningen SL Midtsjælland

Ifølge fagforeningen SL, Socialpædagogerne på Midtsjælland, går der mange tanker gennem medarbejdernes hoveder, omkring hvem der bliver fyret, og hvilke ændringer der vil være i deres arbejdsgang.

- Medarbejderne er utrygge. De aner ikke, hvordan deres arbejdsopgaver vil komme til at se ud, eller om de skal til at løbe stærkere for at nå det hele, siger Lene Kümpel, næstformand i SL Midtsjælland.

- Medarbejderne er også bekymrede for, hvem der bliver fyret, og selvom de ved, at det er på grund af besparelser, vil de tænke sit om, hvorfor det lige blev dem, fortsætter hun.

Baggrunden for problemerne i Kalundborg strækker sig tilbage til 2016, hvor et underskud på behandlingsområdet langsomt har vokset sig større og større.


Nyhedsoverblik