Frø-gigant bliver endnu større

Frøvirksomheden DLF har overtaget newzealandsk frøfirma og bliver dermed et af de største i verden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var i forvejen svært at komme uden om DLF, når det handler om frø til enten græsplænen eller til dyrefoder. Men med virksomhedens sidste investering er det blevet nærmest umuligt.

DLF, der blandt andet har afdelinger på Stevns, Lolland og Falster, har købt det newzealandske selskab PGW Seeds, der holder til i Christchurch i New Zealand.

- Overtagelsen af PGW Seeds frøaktiviteter er et stort skridt fremad for DLF, siger adm. direktør i DLF, Truels Damsgaard og fortsætter:

-DLF er stærkt positioneret som markedsleder inden for frø til foder- og plænegræs på den nordlige halvkugle, og med PGW Seeds, der er markedsleder på den sydlige halvkugle, har vi skabt et perfekt match i den globale frøbranche.

2000 medarbejdere

DLF skrev under på købsaftalen i august sidste år. Men det er først nu de endelige godkendelser fra myndighederne er faldet på plads.

quote Overtagelsen af PGW Seeds frøaktiviteter er et stort skridt fremad for DLF

Truels Damsgaard, adm. direktrør, DLF  

Med købet går DLF, der blandt andet er kendt for at have leveret græsfrø til VM i fodbold i Rusland sidste år, fra at have 1.350 ansatte til næsten 2.000 medarbejdere.

På den økonomiske side forventer DLF at nå en omsætning på 6,8 milliarder kroner i 2019/20. Det er næsten dobbelt så meget som i regnskabsåret 2016/17. Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden.

-Selv om det aktuelle køb er en betydelige investering for DLF, er bestyrelsen overbevist om, at købet vil sikre et stærkt globalt DLF, der med rod i andelsejet leverer et fornuftigt afkast til sine medlemmer, siger bestyrelsesformand i DLF AmbA, Christian Høegh-Andersen.

DLF er et andelsselskab, der er ejet af danske frøavlere.

DLF leverer blandt andet græs- og kløverfrø til mere end 80 lande. Virksomheden lever også af at sælge frø til sukker- og foderroer og frø til andre afgrøder. 

DLF Græs
Læs også
Messi, Ronaldo og Eriksen skal spille på VM-græs fra Stevns
DLF Græs
Læs også
Messi, Ronaldo og Eriksen skal spille på VM-græs fra Stevns

Nyhedsoverblik