Frivillige uddelte julemad til 14.387 trængte personer

Organisationen Stop Spild Lokalt, der blev skiftet af Rasmus Erichsen fra Korsør, uddelte 80 tons overskydende julemad til trængte familier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alting gik op i en højere enhed for Rasmus Erichsen fra Korsør lillejuleaften.

Sammen med flere cirka 2.100 frivillige uddelte han overskydende julemad fra 184 supermarkeder over hele landet til 14.387 trængte personer.

- Jeg startede for 15 måneder siden Facebookgruppen Stop Spild Lokalt. Det gjorde jeg som 17-årig, og på de mange måneder har vi spredt os til 95 byer og 40.000 medlemmer, udtaler Rasmus Erichsen i en pressemeddelelse.

quote Det varmer mit hjerte, at de nu kan få en god jul, fordi vi rakte en ekstra hånd ud

Rasmus Erichsen, stifter af Stop Spild Lokalt

- I går kulminerede det hele, og den største oplevelse i hele mit liv skete. Hele 2.100 frivillige havde sat deres lillejuleaften af for at kunne gøre en forskel for miljøet og de familier, der sidder hårdt i det i julen, tilføjer han.

79.785 kilo mad

Udover mange de mange supermarkeder bakkede flere organisationer, foreninger, caféer og restauranter op med sponsorgaver, lokaler og biler til transport af den overskydende julemad, som skulle fragtes fra butikkerne og ud til lokaler, hvor maden blev sorteret og delt ud.

20171223-julehjealp-mortenboegh2.jpg
Læs også
1.700 frivillige uddeler overskudsjulemad til trængte familier
20171223-julehjealp-mortenboegh2.jpg
Læs også
1.700 frivillige uddeler overskudsjulemad til trængte familier

- Vi har i hele Danmark hjulpet 14.387 personer, og det varmer mit hjerte, at de nu kan få en god jul, fordi vi rakte en ekstra hånd ud til dem, siger Rasmus Erichsen og fortsætter. 

- Udover de hjulpne personer så har vi reddet 79785 kilo mad fra at blive smidt ud, næsten 80 tons mad, som bare skulle have været smidt ud. 

Gense indslaget: Familier i massevis fik en hjælpende hånd, da Stop Spild Lokalt delte overskudsmad ud fra supermarkederne.

 


Nyhedsoverblik