Frivillige tømmer Coop-butikker for overskudsmad inden jul

Omkring 500 frivillige fra Stop Spild Lokalt skal være med til at hente overskydende mad fra Coops butikker, når de lukker ned lillejuleaftensdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når Fakta, Kvickly, SuperBrugsen og andre af Coops butikker lukker ned lillejuleaftensdag, kan trængte familier se frem til at få noget af butikkernes overskudsmad til at forsøde julen med.

De frivillige bag Stop Spild Lokalt med Rasmus Erichsen i spidsen har nemlig indgået en såkaldt juleaftale med dagligvarekoncernen Coop den 23. december.

Her kan folkene fra Stop Spild Lokalt komme ud og tømme nogle af Coops butikker for de varer, de ikke får solgt, inden de lukker ned i juledagene.

quote Jeg er stadigvæk ikke kommet helt ned på jorden over det endnu

Rasmus Erichsen, Stop Spild Lokalt

Og initiativtager Rasmus Erichsen bag Stop Spild Lokalt er glad for, at de har fået så stor en aftale i hus.

- Jeg synes, det er sindssygt. Jeg er stadigvæk ikke kommet helt ned på jorden over det endnu. Det er utrolig fedt, og det er endnu federe for alle de familier, der kun drømmer om at få en god jul, som nu kan få det, siger Rasmus Erichsen.

Hos dagligvarekoncernen Coop føler de, at initiativet giver rigtig god mening, fordi kæden vil få julevarer i overskud. Det fortæller Signe Frese, der er ansvarlighedsdirektør i Coop.

- Vi synes, det er en rigtig god idé. For det første fordi vi ved, at vi skal sælge en masse julevarer, men vi har også en masse tilbage igen. Derfor giver det god mening, at de varer, vi har i overskud den 23. december, kan blive delt ud til værdigt trængende. Så det er en super idé, siger Signe Frese.

Omkring 500 frivillige skal hente overskudsmad

Rasmus Erichsen regner med, at de skal bruge omkring 500 frivillige til at hente den overskydende mad fra de mange butikker. Derpå vil de frivillige dele maden ud forskellige steder i de 79 byer, hvor Stop Spild Lokalt allerede er etableret.

Læs også
Madspilds-Rasmus åbner landets første ressourcebutik
Læs også
Madspilds-Rasmus åbner landets første ressourcebutik

Det er endnu uvist, hvor mange butikker, der deltager i juleaftalen. Enkelte af Coops Fakta-butikker er med i samarbejdet, men de lokale Kvickly- og SuperBrugsen-butikker kan selv bestemme, om de vil være med i aftalen.

Selvom Rasmus Erichsen endnu ikke ved, hvor meget mad de kan få samlet den 23. december, er han sikker på, at overskudsmaden vil gøre en stor forskel for flere trængte familier.

- Der er jo mange familier, hvor det er svært for dem at give gaver til deres børn og få god mad og sådan noget. Det er jo bare noget, man kan drømme om sådan en juleaften. Så det kommer til at betyde rigtig meget for dem, at de kan få en god jul, siger Rasmus Erichsen.

Det giver god karma at hjælpe andre

Det er anden gang, de frivillige fra Stop Spild Lokalt tømmer butikker for mad og deler ud til familier, der har brug for ekstra til juledagene.

quote Det giver god karma, for det redder virkelig mennesker, som ikke aner, hvordan de skal klare juledagene

Benjamin Erichsen, far til Rasmus Erichsen

Men det er første gang i år, at de samarbejder med Coop om så stort et arrangement. Og Benjamin Erichsen er stolt over, at sønnen Rasmus Erichsen og de andre frivillige kan gøre julen bedre for trængte familier.

- Det giver god karma, for det redder virkelig mennesker, som ikke aner, hvordan de skal klare juledagene. Lige pludselig kan de holde en julefrokost, som de ellers ikke kunne have gjort, siger Benjamin Erichsen, og fortsætter:

- Jeg synes, det er stort og flot. Det er fedt, at de store kæder også begynder at gå med og indser, at vi har et ressourceproblem, som man skal have løst på en eller anden måde. Det er fedt, at flere går med på, at det med at man smider maden ud, er synd, når andre faktisk kan gå og bruge det i dagens Danmark.

Opdatering:
Clock26. nov 2017, kl. 14:25
Opdateret med udtalelse fra Coop.

 


Nyhedsoverblik