Frivillige finder sekscifret beløb i husholdningsmaskine fra genbrugsplads

02:25

Hør Henrik Harslund fra foreningen Spildopmagerne fortælle om det særlige fund. Video: TV ØST

Frivillige fra organisationen Spildopmagerne fandt stort beløb i husholdningsmaskine. Foto: Thomas Nielsen

1 af 2

Politiet efterlyser ejermanden til et større pengebeløb. Pengene blev fundet af en genbrugsorganisation i Kalundborg.

Frivillige hos genbrugsorganisationen Spildopmagerne i Kalundborg spærrede øjnene op, da de skulle skille en husholdningsmaskine ad, der var indleveret til genbrug. I maskinen gemte sig nemlig et sekscifret pengebeløb.

Spildopmagerne har en aftale med kommunen om, at de får alle de effekter, som borgerne stiller i en container på Kalundborg genbrugsplads på Asnæsvej i Kalundborg. Effekterne sælges hver tirsdag aften, og pengene går til spejderne fra FDF/FPF.

Maskinen kom ind i butikken i torsdags, og da den ikke virkede mere, skulle den destrueres.

Husholdningsmaskinen blev skilt ad, fordi de forskellige dele skulle videre til genbrug – kobber for sig, jern for sig - og på bunden lå pengene. Det er første gang, at frivillige i foreningen finder kontanter i effekterne. 

- De bliver selvfølgelig overraskede, men der er flere toldere og bankfolk, der er frivillige hos os, så de er vant til at have med penge at gøre. Det hele foregår på ordentligste vis. Ærlighed holder bare længst – også her, siger Henrik Harslund, der er formand for Spildopmagerne i Kalundborg. 

Hvis, der ikke er nogen, der ejer pengene, kunne det da være rart, hvis der faldt lidt af

Henrik Harslund, formand, Spildopperne, Kalundborg 

Henrik Harslund og foreningens kasserer gik til lokalpolitiet med pengene, men her måtte man søge hjælp hos de overordnede hos Midt- og Vestsjællands Politi i Roskilde. Det var tydeligt, at man ikke var vant til at få så stort et beløb ind, lyder det fra formanden.

Politiet efterlyser nu borgere, der har indleveret en husholdningsmaskine i containeren på Kalundborg Genbrugsplads omkring torsdag i sidste uge.

Spændende efterspil

Hos Spildopmagerne er man spændt på, om nogen dukker op og gør krav på pengene.

- Hvis der ikke er nogen, der ejer pengene, kunne det da være rart, hvis der faldt lidt af, lyder det fra Henrik Harslund. 

Hvis man har oplysninger i sagen, kan politiet kontaktes på telefon 114.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App