Freddy Blak om tiltale i Atea-sag: Spild af skatteydernes penge

Regionsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er blevet tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger om Atea-sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regionsrådsmedlem i Regions Sjælland Freddy Blak (S) blev tidligere i dag tiltalt for at lække fortrolige oplysninger om Atea-sagen. Men han tager tiltalen med ro.

- Jeg tager det meget roligt. Jeg vil lade sagen køre og glæder mig til at møde dem i retten, siger Freddy Blak til TV ØST.

Specialanklager Maria Jepsen oplyser, at der vil være tale om en bødestraf, hvis han findes skyldig.

quote Dem, der har begået korruptionen og svindlen, holder man hånden over, mens dem, der rydder op i sagen, bliver truet

Freddy Blak (S)

Ifølge hende har han som regionsrådsmedlem haft en tavshedspligt omkring nogle fortrolige oplysninger. I forbindelse med Atea-sagen blev der lavet en revisionsrapport. En del af den blev gjort fortrolig.

Han er tiltalt for overtrædelse af straffeloven 152 stk. 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

Tidligere sigtet for at lække hemmelig Rambøll-rapport

- Dem, der har begået korruptionen og svindlen, holder man hånden over, mens dem, der rydder op i sagen, bliver truet, siger Freddy Blak.

- Det er spild af skatteydernes penge, tilføjer han over for TV ØST. 

070504_Freddy_Blak.jpg
Læs også
Regionsmedlem er tiltalt i Atea-sagen
070504_Freddy_Blak.jpg
Læs også
Regionsmedlem er tiltalt i Atea-sagen

Tilbage i juni blev Freddy Blak sigtet for at have lækket en hemmelig Rambøll-rapport omkring bestikkelsessagen til Weekendavisen.

Rapporten fastslog blandt andet, at der var blevet leveret it-udstyr til en række adresser, der ligger uden for Region Sjælland.


Nyhedsoverblik