Fragtskib stødt på grund i Nakskov Fjord

I mere end et døgn har et stort fragtskib med kalk i lasten forsøgt at komme fri.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken 6.17 torsdag morgen fik Forsvarets Operationscenter en melding om, at fragtskibet Baltic Moon var stødt på grund i Nakskov Fjord.

Det 88 meter lange og 12 meter brede skib var på vej ind til Nakskov med sin last, da skibet satte sig fast.

quote Det sidder så godt fast, at slæbebåde ikke kunne få ham fri

Klaus Thing Rasmussen, Vagthavende officer, Forsvarets Operationscenter

- På vej ind til Nakskov misser han et sving, så nu ligger han til grund uden for bøjerækken på vej ind til Nakskov, siger Klaus Thing Rasmussen, der er vagthavende officer i Forsvarets Operationscenter.

Skal bjerges ved højvande

Skibet er blevet tilbageholdt på vegne af Søfartsstyrelsen, da det ikke må gøre forsøg på at komme fri selv, såfremt der kunne gå hul i olietankene.

- Nu er der gået over et døgn, så vi har fået en bjergningsplan fra skibets forsikring, og der prøvede de ved højvande at slæbe ham fri af grunden, men uden held. Vi har været ude med et miljøfartøj, og der er ikke slået hul på noget, og der er ingen olie i bundtankene, så der er ingen risiko for olieforurening, lyder det.

Ifølge Klaus Thing Rasmussen skal skibet nu af med noget af sin last, inden man vil forsøge at bjerge skibet igen.

- Vi håbede, det kunne ske i morges, men det sidder så godt fast, at slæbebåde ikke kunne få ham fri, så ifølge bjergningsplanen skal man have last af, så han ikke står så fast på bunden, så nu venter man til næste højvande igen med at forsøge at bjerge skibet, siger han.


Nyhedsoverblik