Fra Sorø til Tour de France: Unge flygtninge har nået Paris

På trods af uvejr har en gruppe unge fra Eritrea og Ung Sorø nu nået Paris. De har samtidig samlet 11.000 kroner ind til julemærkehjemmet i Skælskør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et par gevaldige uvejr med lyn og torden kortede et par etaper af, men derudover er en flok unge flygtninge fra Eritrea, som er en del af Ung Sorø, nået godt til Paris.

Det fortæller projektleder fra Ung Sorø, Thomas Holm, til TV ØST.

- To gange måtte vi hoppe ombord på følgebussen på grund af vejret, men ellers er det hele forløbet rigtig fint, siger han.

quote Vi er overlykkelige. Det viser, at det, vi går og laver i hverdagen, er den rigtige retning at gå

Thomas Holm, projektleder i Ung Sorø

TV ØST var med, da de fem unge mænd og to ledere kastede sig ud på rejsen, og nu har de altså tilbagelagt 1.080 kilometer på cykel ned gennem Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig. Og det har de gjort på bare ni dage.

- Nu er drengene også trætte. Vi sidder lige nu i en bus på vej mod Danmark, og alle fem drenge ligger og sover, fortæller projektlederen med et smil.

- Men det kan man jo godt forstå. De har klaret det enormt flot. 

klar.jpg
Læs også
Unge flygtninge fra Sorø til Tour de France: "Nu er vi klar"
klar.jpg
Læs også
Unge flygtninge fra Sorø til Tour de France: "Nu er vi klar"

Øjnene op for hårdt arbejde og slid

Det var ikke bare for sjov, at de unge gutter hoppede på cyklen og begav sig ud på den lange færd. De skulle blandt andet også lige have et glimt af Tour de France med – og så ville de samtidig indsamle 10.000 kroner til julemærkehjemmet i Skælskør.

Og det mål må man også sige, at de har nået. Indtil videre har de indsamlet 11.585 kroner sammen.

- Vi er overlykkelige. Det viser, at det, vi går og laver i hverdagen, er den rigtige retning at gå, siger Thomas Holm.

quote For os handler det om at få nogle unge mennesker til at se meningen med hårdt arbejde og slid

Thomas Holm, projektleder i Ung Sorø

For Ung Sorø handler det nemlig om at få nogle unge mennesker i den rigtige retning og få dem skubbet henimod at få taget en uddannelse.

- Vi kan mærke på drengene, at de udvikler sig, og vi kan også mærke på folkene i lokalområdet, at de også synes, at det, vi har gang i, er en god måde at få tingene til at gå op i en højere enhed, siger han.

- For os er det her ikke et integationsprojekt, som andre måske har set det som. For os handler det mere om at få nogle unge mennesker til at se meningen med hårdt arbejde og slid. 

Se indslaget fra da de unge mænd steg på cyklen og tog af sted:

Fem unge flygtninge fra afrikanske Eritrea har sat kursen mod Tour de France. På cykel. De er en del af Ung Sorø, en kommunal organisation, der med idræt som virkemiddel forsøger at give de unge sociale kompetencer og lyst til uddannelse.

 


Nyhedsoverblik