Fra Christiansborg til Lolland: Politikere fik selvsyn for problemstillingerne

Onsdag var politikere fra Udvalget for Landdistrikter og Øer på besøg på Lolland, hvor de selv skulle opleve det, der virker og det, der ikke gør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Christiansborg blev i dag skiftet ud med bustur til Danmarks solrige sydhavsøer.

For en flok politikere fra Udvalget for Landdistrikter og Øer ankom til Maribo for at opleve, hvilke problemstillinger kommunen står over for.

- Jeg håber, vi får et dybere indblik i, hvad situationen er på Lolland, siger Magnus Heunicke (S), der er medlem af udvalget.

- Økonomisk, socialt, men også alt det der kan lade sig gøre. For det er ikke kun en tur for at se, hvad der kan lade sig gøre. Det er også med at se, hvad det er, der virker.

quote Jeg håber, vi får et dybere indblik i, hvad situationen er på Lolland

Magnus Heunicke (S), medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer

Brev: Social eksport truer kommunen

Turen til Lolland kommer som følge af et brev, Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), for nyligt sendte et brev til KL med overskriften: Social eksport truer det kommunale selvstyre.

Til det svarede Økonomi- og indenrigsministeren:

- Det er både usympatisk og asocialt, hvis det er sådan, at nogle kommuner søger at skubbe deres opgave over på andre kommuner, lød det fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA). 

Det gode

Styrolit politikertur
Læs også
Folketingsudvalg besøger Lolland i dag: Det skal de se på turen
Styrolit politikertur
Læs også
Folketingsudvalg besøger Lolland i dag: Det skal de se på turen

Udvalget startede med at blive præsenteret for det, der virker. Nemlig virksomheden Styrolit, som producerer flamingo-gulvisolering med stor succes. Det, der gør firmaet til et forgangseksempel er deres sociale forståelse for deres lokale ansvar.

- Vi kan jo nogle ting hernede. Blandt andet er vi gode til at få folk ud på arbejdsmarkedet, siger Brian Hansen, der er fabrikschef ved Styrolit.

Og at få folk ud og arbejde er Lars Sørensen et godt eksempel på. I lang tid har han været arbejdsløs, men så tog Styrolit ham i arbejdsprøvning og i praktik, som resulterede i et job.

- Jeg var faktisk blevet lidt forelsket i at stå her, for det var jeg også i praktikken. Så det endte jeg faktisk med at være glad for. Så har jeg stået her siden, siger Lars Sørensen.

quote Det er helt sikkert, at vi bliver nødt til at give Lolland og alle mulige andre kommuner en hånd

Lennart Damsbo-Andersen (S), medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Det dårlige

Men turen gik også forbi noget af det, som Lolland kæmper meget med. Mere end 2.000 faldefærdige eller udbrændte huse.

- Det er helt sikkert, at vi bliver nødt til at give Lolland og alle mulige andre kommuner en hånd med de huse, som er herreløse eller som er brandtomter, hvor ejeren er løbet med brandforsikringerne og ikke har revet dem ned, siger Lennart Damsbo-Andersen (S), der er medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer.

Turen rundt afsluttes på et borgermøde onsdag aften.


Nyhedsoverblik