Ældre fortsætter kampen for køreplaner på busstop - nu beder de politikere om hjælp

Ældrerådet i Lolland Kommune beder nu politikerne om hjælp til at få trykte køreplaner igen på busstoppestederne. Arkivfoto.

Ældrerådet på Lolland beder nu kommunalpolitikerne om hjælp, så de rejsende med bussen igen med et enkelt blik kan få svar på, hvornår bussen kører.

Sagaen om de nedtagne køreplaner på Sjælland, Lolland, Falster og Møn fortsætter.

Nu beder de ældre på Lolland kommunen om hjælp, så informationen om, hvornår bussen kører, igen kan komme op på de enkelte busstandere i kommunen.

Det giver måske mening at fjerne køreplanerne inde i København, men herude i provinsen mangler vi dem altså rigtig meget.

May-Brit Horst, formand for Ældrerådet i Lolland Kommune.

- Ældrerådet beder politikerne i Teknisk Udvalg og kommunalbestyrelsen om at betale Movia, så der igen kan komme trykte køreplaner op i kommunen, siger May-Brit Horst, der er formand for Ældrerådet i Lolland Kommune til TV2 ØST.

Hun fortæller, hvordan mange ældre og turister har problemer, fordi de rejsende siden december ikke har kunnet se, hvornår bussen kører på de enkelte ruter.

Her besluttede Movia sig som det eneste transportselskab i landet at fjerne de trykte køreplaner og linjeinformationer fra bussernes stoppesteder. I stedet blev brugerne henvist til at søge informationer om køreplanerne via en sms-tjeneste. Movia har siden besluttet at genopsætte informationerne om ruterne på det enkelte stoppested, men ikke informationer om køreplaner. Det kan kommunerne dog selv vælge at gøre, har Movia dog oplyst i et brev.

- Jeg tror ikke, at dem, der har taget beslutningen i Movia, har prøvet at vente på bussen i hverken Kappel eller Munkeby. Det giver måske mening at fjerne køreplanerne inde i København, men herude i provinsen mangler vi dem altså rigtig meget. Derfor vil vi gerne opfordre Lolland Kommune til at sætte køreplaner op ved busstoppestederne, nu hvor Movia ikke vil, siger May-Brit Horst.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sådan ser informationen ud på informationstavler ved busstoppestederne i fremtiden. Der er dog ingen køreplan, det vil Ældrerådet i Lolland Kommune nu bede kommunen om at købe til. Foto: Movia

Kommunen kan hjælpe mange med få penge

Ældrerådene er rådgivende organer i de enkelte kommune, men kan ikke selv bevilge penge til sagen. Derfor kan Ældrerådet i Lolland Kommune da heller ikke gøre andet end at rådgive politikerne til at støtte forslaget.

Ældrerådet mener dog, at kommunen her for relativt få penge vil kunne hjælpe mange.

May-Brit Horst siger, at ældrerådet er klar over, at det er en ekstraudgift for kommunen, der i forvejen betaler Movia for at tage sig af busdriften. Men hvis det bliver hun opfordrer kommunen til at starte med at sætte køreplaner op ved de største busstoppesteder – for eksempel ved alle stationer og ved stoppesteder, hvor der skiftes bus.

- Det ville give turisterne og de ældre, der ikke normalt kører med den enkelte rute, en større chance for at komme med, siger hun.

TV2 ØST har tidligere talt med Movia om problematikken. Her mener man, at SMS-tjenesten med køreplaner er en bedre løsning til brugerne, og peger på, at de rejsende eksempelvis kan få trykte køreplaner i busserne, hvis de da ikke bruger Rejseplanen til at planlægge deres rejser.

Movias plan om at fjerne køreplanerne mødte hård kritik i februar. Se indslag om problematikken her:

 

01:50

Trafikselskabet Movia har fjernet de trykte oplysninger om bustider og ruter fra stoppestederne.  Det gælder for samtlige godt 14.000 stoppesteder.

Luk video

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App