Forsvarer: Tiltalt i stor narkosag vil forklare sig senere

Den første retsdag i en af de senere års største narkosager sluttede tidligt, fordi en tiltalt ikke ønskede at forklare sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Syv mænd og en kvinde sidder i disse dage på anklagebænken ved Retten i Næstved.

Her er de tiltalt for at være en del af et netværk, som fremstillede og videresolgte store mængder amfetamin. I alt er der 25 forhold i anklageskriftet, som omhandler alt fra overtrædelser af færdselsloven over besiddelse af våben til den omfattende narkoproduktion.

Bilka i Slagelse
Læs også
Opbevarede amfetaminolie i forældres garage
Bilka i Slagelse
Læs også
Opbevarede amfetaminolie i forældres garage

Der er afsat 20 retsdage til sagen, så der er nok tid for anklageren til at fremlægge sine beviser, og nok tid til at give de mange tiltalte mulighed for at forklare sig. De nægter sig nemlig skyldige i de fleste af tiltalerne.

Men på trods af dét ønskede den første tiltalte på listen, en 27-årig mand fra Videbæk i Vestjylland, ikke at udtale sig i dag. 

- Det er en beslutning vi er nået frem til sammen, og jeg kan ikke komme nærmere ind på årsagen. Men jeg regner med, at han vil udtale sig senere i sagen, siger den tiltaltes forsvarsadvokat Peter Secher til TV ØST.

Fandt amfetaminolie i forældres garage

Den 27-årige mand blev anholdt 6. oktober 2016 på parkeringspladsen foran Bilka i Slagelse. Politiet havde dagen forinden fået et tip om, at der var planlagt en stor handel med amfetamin på parkeringspladsen.

Da politiet nåede frem fandt de 50 kilo lyserød amfetamin i to store sportstasker i den 27-åriges bil. En 23-årig mand blev også anholdt. 

Bevæbnet politi ved retten
Læs også
En af de største narkosager er i gang: Otte personer sidder på anklagebænken
Bevæbnet politi ved retten
Læs også
En af de største narkosager er i gang: Otte personer sidder på anklagebænken

Samme dag ransagede politiet i Vestjylland de adresser, som den 27-årige mand havde haft adgang til – heriblandt hans forældres hjem i Videbæk. Her fandt de i garagen fire plastdunke med 19,6 liter amfetaminolie. De fandt også en 80 liter stor vaskebalje og en pagaj med lyserøde pletter, der senere viste sig at være amfetamin.

Uvist hvornår det bliver

Og det er blandt andet de fund, som den 27-årige vestjyde vil forklare, når han senere i retssagen udtaler sig.

- Ja, det vil han også komme ind på, siger forsvarsadvokat Peter Secher.

Men hvornår den forklaring kommer frem, vides endnu ikke.

- Det kommer an på planlægningen. Der er afsat fire dage til forklaringer fra de tiltalte. Hvis vi ikke bliver færdige der, så er der lagt buffere ind, hvor de kan afgive forklaring. Om det bliver i løbet af de første dage eller på et senere tidspunkt, ved jeg ikke, siger forsvarsadvokaten.

Sagen fortsætter tirsdag i næste uge, og her er det planen, at nogle af de andre tiltalte skal afgive forklaring. 


Nyhedsoverblik