Forsvarer: Man burde efterforske kronvidnet

I dag var sidste retsdag, inden domsafsigelsen i sygeplejerskesagen. Ifølge forsvareren har anklagemyndigheden en meget svag sag mod sygeplejersken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag var sidste retsdag i sygeplejerske-sagen, inden der bliver afsagt dom.

Forsvarer, Michael Juul Eriksen, lagde ud med at procedere foran nævninge og dommere. 

- I går sagde anklageren, at hun ikke mente at nævningene behøvede at være lige så forsigtige som Retslægerådet, der kom med en opsigtsvækkende udtalelse i sagen i går, begynder forsvareren.

- Vi skal da være meget mere forsigtige end Retslægerådet. For det første mener jeg, at Retslægerådets udtalelse skal tages meget alvorligt, og derudover så taler vi her om, at vi risikerer at sende en uskyldig kvinde i fængsel på livstid. Så selvfølgelig skal vi være yderst forsigtige, siger han.

quote Hvorfor er det lige min klient, der kommer i fokus her?

Michael Juul Eriksen, forsvarer

Forsvarer: Kronvidnet burde efterforskes

Forsvareren siger, at med den nyeste udtalelse fra Retslægerådet, så er der ikke længere tale om monstrøse mængder morfin som patienterne har fået. Nu er mængderne ikke engang ens længere, siger Michael Juul Eriksen.

- Hvorfor er det lige min klient, der kommer i fokus her? spørger han ud i retssalen.

- Hvorfor er det ikke kronvidnet PL? Det er, fordi der har været et rygte om, at hun har slået patienterne ihjel.

- PL har selv fortalt, at hun har hørt de her rygter, og det er også hende, der efterforsker i løbet af natten. Hun tager billeder, og hun siger, at "det er, som jeg har sagt, det er hende, der har gjort det", da hun ringer til sin kæreste - overlægen. Og han ringer til sin kontakt hos politiet, og så drejer al efterforskning sig om hende, påpeger forsvareren.

Faktisk burde man efterforske kronvidnet, PL, lyder det fra Michael Juul Eriksen.

quote Det er altså ikke noget, man normalt bruger som bevis. Det er helt off

Michael Juul Eriksen, forsvarer

- Hun spørger endda, om hun må give Viggo Holm Petersen morfin, tilføjer han.

Smadrer anklagemyndighedens sag

Anklagemyndigheden har en dårlig sag. Det mener forsvareren, som i sin procedure fastslår, at myndigheden ingen beviser har – og i stedet hiver de rygter og en mentalerklæring frem.

- Det er altså ikke noget, man normalt bruger som bevis. Det er helt off, siger Michael Juul Eriksen.

- Man henviser til en tysk sag, hvor der er en mand, der for at få opmærksomhed slog nogle patienter ihjel. Det kan man godt se fuldstændigt væk fra, siger forsvareren. Og så bruger man statistisk som bevis i den her sag, og det burde allerede have været bremset i byretten. Det har ikke nogen bevisværdi, og det viser igen, hvor svag en sag, det er. 

Forsvareren argumenterede samtidig, at Retslægerådet konkluderede, at der er ikke et eneste tilfælde, hvor man kan lægge til grund, at der er givet en dødelig dosis medicin. De siger også, at de ikke kan lægge til grund, at patienterne er døde af medicinen. 

- Det her smadrer fuldstændigt anklagemyndighedens sag, og jeg kan love jer for, at det har løbet dem koldt ned ad ryggen, da de modtog svaret, siger forsvareren.

Der er skyldkendelse onsdag den 17 maj klokken 11, og eventuel strafudmåling torsdag den 18 maj klokken 10.


Nyhedsoverblik