Forsvarer i Tømmerupsagen: Min klient er blevet dømt for noget, han ikke har gjort

Præsten fra Tømmerup er uskyldigt dømt, og dommen på ti års fængsel er alt for hård, lyder det fra forsvarer. Anklageren er ikke overrasket over anken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et enigt nævningeting dømte i dag den tidligere præst i Tømmerup Kirke Dan Peschack ti års fængsel for at misbruge flere børn og unge seksuelt over en årrække.

Præsten havde forud for retssagen erkendt flere af de 30 forhold i sagen – men også nægtet sig skyldig i nogle af de hårdere anklager. For eksempel nægtede han, at han havde haft analsex med en 12-årig dreng og en 13-årig pige, men retten kendte ham alligevel skyldig.

Dan Peschack
Læs også
Tidligere præst idømt 10 års fængsel for seksuelt misbrug af børn
Dan Peschack
Læs også
Tidligere præst idømt 10 års fængsel for seksuelt misbrug af børn

Og dommens længde samt skyldskendelsen er årsagen til, at den 47-årige tidligere præst nu vil have sagen prøvet ved landsretten.

- Min klient er blevet dømt for noget, han ikke har gjort. Og så synes vi, at dommen var alt for hård. Derfor vil vi gerne have sagen prøvet ved en højere ret, siger præstens forsvarer, Ulrik Sjølin Pedersen.

Forsvarer: Ti år er voldsomt

Faktisk kom det bag på forsvareren, at samtlige seks nævninge og tre dommere var enige i den hårde straf på ti års fængsel, en frakendelse af retten til at virke som præst og retten til at omgås børn og unge under 18 år, uden der er en anden voksen til stede.

- Jeg havde forberedt min klient på, at det kunne gå sådan her, men det kommer bag på mig, at det er så voldsom en straf. Jeg synes ikke, sagen er så grov, som dommen antyder. Den ér grov, det vil jeg gerne understrege, men jeg synes, ti år er voldsomt, siger forsvareren.

Læs også
Forældre til krænkede børn er rystede over anket dom: - Han tror ikke, han har gjort noget forkert
Læs også
Forældre til krænkede børn er rystede over anket dom: - Han tror ikke, han har gjort noget forkert

Anderledes glad var anklageren i sagen, Anja Liin.

- Jeg er rigtig glad for dommen. Jeg er glad for, at det var et enigt nævningeting. Det er et stærkt signal, når de er helt enige. Jeg er glad for, at de har været enige om, at det her er en sag, der er grov ud over det sædvanlige, siger hun.

Ikke overrasket

Anklageren gik efter mellem 12 og 14 års fængsel, så hun opnåede næsten, hvad hun håbede. Forsvareren havde argumenteret for, at fire et halvt års fængsel var passende.

Derfor kommer det heller ikke bag på anklager Anja Liin, at sagen nu skal for landsretten.

- Vi fik stort set, hvad vi havde bedt om, så det overrasker mig ikke. Forsvaret har jo alt at vinde og intet at tabe i en ankesag, siger hun.

Retten i Holbæk besluttede, at Dan Peschack fortsat skal sidde varetægtsfængslet, til sagen skal for landsretten.

Den beslutning kærede forsvaret. 


Nyhedsoverblik