Forsvarer: Det er en form for lokkemad, der er sendt til min klient

Forsvareren ser det som lokkemad, nogle af de oplysninger som anklageren vil fremlægge. For man ved, at Kundby-pigen stadig er på et sidespor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er kommet nye dokumenter frem i Kundby-sagen. 

Og fredag kom vi lidt nærmere på, hvad det er for nogle dokumenter. Det er drejer sig blandt andet om et brev, der blev fundet i Vestre Fængsel, hvor pigen har siddet. Et brev sendt fra en terrordømt mand til den tiltalte pige. 

- Vi har afsluttet bevisførelsen. Anklageren har procederet, jeg har procederet, min klient har haft det sidste ord og sagen har været optaget til dom i seks dage nu. Selvfølgelig kan man ikke komme rendende med noget nyt nu, siger forsvarer, Mette Grith Stage. 

- Og slet ikke noget nyt, som ikke har afgørende betydning for skyldsspørgsmålet. 

Bevismæssig svag sag

Derudover er der fundet to breve, men anklager kommer ikke ind på indholdet af dem. Det vil først ske, hvis han får lov at bruge det i sagen. De to breve er svar fra pigen på det brev, hun modtog fra den terrordømte mand. De er fundet i hendes celle. Og så er der også fundet en lille seddel, som er dateret til 30. april 2017.

- Det er refleksioner over pigens egen situation, fortæller anklager, Kristian Kirk, i retten i dag. Hun skriver om, "hvad sandheden er". 

Der er også fundet en seddel med en række navne på folk, som er dømt i danske terrorsager. Den er fundet i pigens sko. Kristian Kirk mener, hun derfor ønskede at tage kontakt til nogle af disse personer.

Hvorfor smider anklageren det ind nu? 

- Det er jo, fordi anklageren tilsyneladende finder det her interessant. Og så tror jeg også med al respekt for en dygtig anklager, at anklageren godt er klar over, at han har en bevismæssig svag sag, og så vil han jo gerne undersøtte sin egen sag og sine egne synspunkter og ligesom tage luften ud af min procedure, siger Mette Grith Stage. 

Lokkemad sendt til Kundby-pigen?

Under retssagen fredag betegner forsvareren det som lokkemad fra myndigheden at give tiltalte de breve, der blev sendt til hende fra en terrordømt mand. 

- Man ved jo, at hun er meget letpåvirkelig og man ved, at hun har haft et meget stort opmærksomhedsbehov. Så må det undrer mig såre, at politiet godkender et brev fra den terrordømte, og han får lov at sende sit brev ind til min klient - og uden jeg er bliver orienteret om det. Politiet har været helt bevidst om det her - de sender det videre til min klient, og jeg får ingenting at vide, siger Mette Grith Stage.

- Man kan jo ikke lade vær med at tænke, om det lidt er en form for at smide noget lokkemad ud for at se, hvordan hun reagerer. Reagerer hun ligesom hun tidligere har gjort med at vende tilbage, fordi hun gerne vil have opmærksomhed? 

Stadig på et sidespor

Betyder det, at hun stadig er inde på de her tanker?

- Jamen helt sikkert. Hun er jo stadigvæk på et sidespor. Og hvorfor er hun det? Det er hun, fordi der ikke er nogen, der har taget hånd om hende. Jeg har råbt og skreget efter hjælp til hende under varetægtsfængslingen - noget antiradikalering. Hendes mor har råbt og skreget overfor de sociale myndigheder og politiet. Der er ikke nogen, der har gjort noget, siger Mette Grith Stage. 

- Hun er på et sidespor. Men det er altså ikke det samme, som hun har tænkt sig at gå hele vejen og sprænge skoler i luften. 


Nyhedsoverblik