Formand for integrationsudvalg opfordrer til at skyde flygtninge

Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, Steen Petersen(DF), skriver på Facebook, at spansk politi bør skyde mod migranter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

"På vegne af Integrationsudvalget i Faxe Kommune skal jeg herved opfordre det spanske politi til at bruge deres skydevåben for at stoppe invasionen. Betjentene skal skyde for at ramme."

I et opslag på Facebook opfordrer formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, Steen Petersen (DF), spansk politi til at skyde mod migranterne, der kommer mod Europa via Middelhavet. Politikeren underskriver sig i opslaget med sin formandstitel, og det er faldet flere for brystet, heriblandt medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Finn Hansen (S).

- Jeg ryster på hovedet. Det er diskriminerende, og det kan man ikke som udvalgsformand, siger Finn Hansen til TV ØST.

Steen Petersen har redigeret sit oprindelige opslag, hvori han beskrev opfordringen til at skyde på flygtninge som værende hele Integrationsudvalgets politik. Nu er opslaget helt fjernet fra udvalgsformandens Facebook-side.

Artiklen fortsætter under billedet ...  

Det redigerede opslag, før det blev fjernet.
Det redigerede opslag, før det blev fjernet.

Vil have ny udvalgsformand

Men at teksten er ændret, betyder ikke noget for Finn Hansen: 

- Jeg har skrevet til borgmesteren (Ole Vive (V), red.), for nu må det være nok. Vores problem er jo, at når han udtaler sig som udvalgsformand, skal det være, som flertallet af udvalget mener. Borgerne kan jo ikke skelne, siger Finn Hansen.

Socialdemokraten har bedt borgmesteren om at 'tage action' efter opslaget søndag aften. 

- Borgmesteren bør sætte Steen Petersen af. Vi kan da ikke være tjent med en udvalgsformand, der siger 'Skyd folk, sænk bådene', siger Finn Hansen og henviser samtidig til en tidligere sag, hvor Steen Petersen i B.T. advokerede for at sætte krigsskibe ind mod flygtningene og sænke deres både.

Eli Jacobi
Læs også
DF i Faxe Kommune bakker op om udvalgsformand
Eli Jacobi
Læs også
DF i Faxe Kommune bakker op om udvalgsformand

Nyhedsoverblik