Foreninger får millionstøtte: Skal sætte ekstra fart på idrætslivet

Der er mere end seks millioner på vej til en række idrætsforeninger i Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er lidt ekstra at gøre godt med for mange idrætsforeninger i Region Sjælland. I 2018 har DIF og DGI’s foreningspulje nemlig på baggrund af ansøgninger bevilget 43 millioner kroner til de danske idrætsforeninger - heraf knap 6,3 millioner kroner til forskellige idrætsforeninger i Region Sjælland.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til. I Region Sjælland er der blandt andet bevilget midler til så forskellige ting som seniorkrolf i Ringsted, trialbane til cykeltricks i Holbæk og opstart af sabelfægtning for unge i Slagelse.

- Det glæder mig, at idrætsforeningerne har taget godt imod puljen. Idrætsforeningerne spiller en vigtig rolle i Danmarks mange lokalsamfund, og jeg er glad for, at puljen kan støtte op om det arbejde, som de frivillige kræfter yder, siger skatteminister Karsten Lauritzen (V), der sammen med politikere fra de øvrige regeringspartier samt DF, S, SF og RV var med til at udarbejde den politiske aftale, som ligger bag dannelsen DIF og DGI’s foreningspulje.

Puljen åbner igen til marts

Den politiske aftale sikrede, at der kunne oprettes lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer kunne uddele til deres lokalforeninger. For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger, og i puljens første år (2018) blev alle knap 44 millioner kroner bevilget efter overvældende interesse fra foreningerne.

- Frivillige i foreningerne har med denne pulje fået mulighed for at realisere nogle af deres spændende idéer og ønsker. Puljen er med til at udvikle idrætsforeningerne og gøre dem til endnu mere attraktive steder at dyrke idrætten og fællesskabet. Og dermed støtte op om DGI og DIF’s fælles ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation, siger Charlotte Bach Thomassen, der er formand for DGI.

Den 1. marts 2019 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger, og der vil være et lignende beløb (knap 44 millioner kroner) i puljen i 2019.


Nyhedsoverblik