Forening ønsker endnu et hospice - men det er der ikke behov for, mener hospicechef

Korsør Hospice Støtteforening ønsker et hospice i Korsør. Men endnu et hospice vil få konsekvenser for de andre hospices i regionen, lyder kritikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er ikke brug for flere hospicepladser i Region Sjælland.

Sådan lyder det nu fra hospicechefen på Filadelfia i Dianalund.

Korsør Hospice Støtteforening kæmper ellers for at finde penge til netop et nyt hospice på Vestsjælland. Men spørger man hospicechefen i Dianalund er de nuværende tre hospices nok. I Dianalund har de plads til 12 beboere, men her oplever de ofte tomme pladser. De er nu bekymret for, at endnu et hospice vil skabe endnu flere tomme sengepladser.

- Min bekymring kan være, at det bliver svært for os og dem, at rent økonomisk at kunne levere det, der skal leveres. Og det kan gøre, at man bliver nødt til at lukke nogle pladser, og det kan jeg ikke se nogen grund til, når vi har hospices, der er velfungerende, siger Bettina Kotasek, der er hospicechef.

quote Sådan er det jo at bo på landet og i yderområderne, at der er bare længere

Bettina Kotasek, hospicechef, Filadelfia

Antallet af patienter er faldende

Bettina Kotasek fortæller, at de det seneste halvandet års tid har set faldende henviste patienter.

- Det betyder, at vi ikke kan komme op på den belægningsprocent, som vi har kunnet de andre år. Det ser vi som et tegn på, at der lige nu på ingen måde er brug for flere pladser, siger hun.

En af årsagerne til, at Korsør Hospice Støtteforening kæmper for et hospice er, at folk fra området lige nu har langt til det nærmeste hospice.

- Patienterne og deres familie ønsker at være sammen så længe som muligt, og det kan være vanskeligt, når man skal ud og køre mange kilometer, sagde Bent Enig, der er medlem af Korsør Hospice Støtteforening, til TV2 ØST torsdag.

 
  Foto: Camilla Laursen - TV2 ØST

Men den køber Filadelfias hospicechef ikke.

- Det kan jo altid være rart at have i sit nærområde. Så kan man så sige, skal vi så åbne et hospice for hver 50 kilometer. Jeg synes, det er vigtigere - hvis du ser på det rent økonomisk - at udnytte de pladser der er fuldt ud. Sådan er det jo at bo på landet og i yderområderne, at der er bare længere, siger Bettina Kotasek.  

Projektet ligger hos kommunen

Lige nu ligger sagen hos Slagelse Kommune, som på deres budgetforhandlinger skal vurdere, om de vil budgettere med 16 millioner kroner årligt til at drifte et hospice.

Gammelt sygehus, korsør, hospice
Læs også
Afviser at bidrage til hospice - nu hænger kommunen på regningen
Gammelt sygehus, korsør, hospice
Læs også
Afviser at bidrage til hospice - nu hænger kommunen på regningen

Region Sjælland har sagt nej til at ville give penge til projektet.

Udover hospicet i Dianalund, ligger der allerede et hospice i Bandholm på Lolland og et i Roskilde - henholdsvis 43 kilometer, 132 kilometer og 81 kilometer fra Korsør.

Korsør Hospice Støtteforening ønsker, at et hospice i Korsør skal etableres i det gamle sygehus i Korsør.


Nyhedsoverblik