Forening mangler tilskud på grund af svindelsag: Socialstyrelsen gav ikke besked

Socialstyrelsen har lukket for udbetalinger af satspuljemidler på grund af den igangværende svindelsag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den frivillige organisation Ventilen, der hjælper unge ud af ensomhed og som har afdelinger i Næstved og Slagelse, kan godt mærke, at der er en stor svindelsag i gang i Socialministeriet.

De har nemlig ikke modtaget deres månedlige satspulje-tilskud på 92.000 kroner, som organisationen ellers modtager hver måned. Det skyldes, at socialstyrelsen har indført midlertidigt stop for tilskudsudbetalinger.

- Lige nu betyder det, at der er en uvished. Det er jo nogle penge, der plejer at gå ind på kontoen i starten af hver måned, og som vi regner med at få, siger Rillo Snerup Rud, der er sekretariatsleder i Ventilen til TV ØST.

quote Jeg synes ikke, det er i orden, at vi ikke har fået besked, for det er jo nogle penge, vi forventer kommer ind og som er indregnet i vores månedlige budget

Rillo Snerup Rud, sekretariatsleder i 'Ventilen'​​​​​

- Når de så pludselige ikke går ind på kontoen, og man ikke har fået besked om det, så bliver man utryg, tilføjer hun.

Kan medføre store konsekvenser

Det midlertidige stop kan kædes direkte sammen med den verserende svindelsag om den tidligere medarbejder i Socialstyrelsen Anna Britta Troelsgaard Nielsen, der er politianmeldt for at have stjålet 111 millioner kroner fra statskassen gennem sit arbejde som embedsmand i Socialstyrelsen.

Den manglende udbetaling kan ifølge Rillo Snerup Rud få konsekvenser for organisationens drift, hvis ikke man snart finder en løsning.

- Midlerne er forsinkede i nogle uger, og hvis det bare er det, så klarer vi den nok rent økonomisk, men hvis det ender med at være i en væsentlig længere periode, så får det selvfølgelig konsekvenser for de aktiviteter, vi har, for det er midler, som er nødvendige for, at vi kan betale vores udgifter og drives organisationen, siger hun.

Rillo Snerup Rud har forståelse for det midlertidige stop af udbetalinger, men savner kommunikation fra Socialstyrelsen. Organisationen blev nemlig ikke underrettet af Socialstyrelsen, inden det midlertidige stop for udbetalinger blev en realitet.

- Vi opdagede det, fordi pengene ikke gik ind vores konto, og så ringede vi til Socialstyrelsen, som fortalte, at der var midlertidigt stop for udbetalinger, og at det kunne læses på hjemmesiden.

Blev ikke underrettet af Socialstyrelsen

Netop den manglende kommunikation fra styrelsen er det, som sekretariatslederen finder mest ærgerligt ved situationen.

- Det er det, jeg synes er mest kritisabelt lige nu, for med det man hører om svindel og rod i systemet, så kan jeg godt forstå, at man har brug for at trække håndbremsen og kigge det igennem, men jeg synes ikke, det er i orden, at vi ikke har fået besked, for det er jo nogle penge, vi forventer, kommer ind, og som er indregnet i vores månedlige budget, siger Rillo Snerup Rud.

hus_forbi.jpg
Læs også
Socialstyrelsen har lukket for udbetaling af satspuljemidler
hus_forbi.jpg
Læs også
Socialstyrelsen har lukket for udbetaling af satspuljemidler

Flere foreninger har ikke modtaget tilskud fra Socialstyrelsen i oktober måned på grund af den igangværende svindelsag. Styrelsen beklager de manglende udbetalinger, men fastslår, at der arbejdes på en løsning.

Styrelsen skriver følgende på sin hjemmeside:

På grund af sagen om mistanke om underslæb, har Socialstyrelsen måtte lukke det tilskudsadministrative system ned. Vi er kede af den ulejlighed, det giver for modtagerne af vores tilskud. Styrelsen arbejder i døgndrift sammen med vores leverandør og eksterne eksperter på at kunne åbne systemet (eller dele heraf), så midlerne kan udbetales og komme projekter og udsatte borgere til gode.

Den svindelmistænkte Anna Britta Troelsgaard Nielsen er efterlyst gennem det internationale politisamarbejde Interpol.


Nyhedsoverblik