Hærværk plager Præstø: Forældre skal hjælpe hinanden med at holde øje

En lille gruppe borgere i Præstø generer resten af byens beboere. Nu samles byens forældre og institutioner for at tage affære.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Svineri, druk og hashhandel. Borgere i Præstø by samles tirsdag aften for at diskutere, hvad de kan gøre for at løse problemerne med en gruppe unge, der gør livet surt for resten af byens indbyggere.

- Der har der været en del unge mennesker samlet, som har lavet hærværk, svinet ekstremt meget og indtaget alkohol. Der har også været solgt hash og andre stoffer, der ikke må sælges, fortæller Peter Madelung, der er formand for skolebestyrelsen på Præstø Skole og medlem af Præstø Lokalråd.  

Læs også
Hærværk plager Præstø – borgmester vil have forældrene på banen
Læs også
Hærværk plager Præstø – borgmester vil have forældrene på banen

Tirsdag aften samles en lang række repræsentanter fra forskellige institutioner med byens borgere, for at finde ud af, hvordan de kan løse problemet.

Busstation smurt ind i smør

Afbrændte borde, ubehagelige tilråb og svineri af forskellig art er blevet hverdag i Præstø, hvis man spørger flere lokale borgere.

Senest har busstationen i byen været udsat for systematisk svineri, og mange er utrygge, når de færdes omkring stationen, hvor gruppen ofte opholder sig, fortæller Peter Madelung.

Han skønner, at gruppen tæller omkring 15 mennesker, og Skolebestyrelsesformanden frygter, at de yngste i flokken er på vej ind på en forkert løbebane, fordi gruppen tæller er voksne, der begår kriminalitet.

quote De helt hardcore, inderkredsen, det er en fire-fem stykker, det er en politiopgave

Peter Madelung, formand, skolebestyrelsen Præstø Skole

- De helt hardcore, inderkredsen, det er en fire-fem stykker, det er en politiopgave. Det kan vi ikke gøre noget ved som borgere. Men vi kan gøre noget ved dem, som søger det her felt, siger Peter Madelung.

Han mener, at det er vigtigt, at forældrene i Præstø taler sammen. De skal hjælpe hinanden med at holde øje med, hvilke unge, der er en del af flokken, som skaber utryghed i byen.

- Præstø er en stor by, men den er ikke større, end at vi alligevel alle sammen kender hinanden, siger han.

- Hvis jeg kan se, at derinde sidder sørme en søn til en eller anden far, jeg kender, så kan jeg gå hjem og ringe til ham og sige, er du klar over, at din søn sidder dernede med en 25-årig, som er kendt for at sælge hash, siger Peter Madelung.

Foreningerne kan hjælpe til  

Udover at samle forældrene til byens unge, så håber Peter Madelung også at tirsdagens borgermøde kan være med til at sætte gang i nye initiativer, der kan få de unge til at deltage i aktiviteter, der ikke skaber utryghed i byen.

quote De her unge har måske ikke den samme opbakning hjemmefra, som de andre har

Peter Madelung, formand, skolebestyrelsen Præstø Skole

Flere lokale idrætsforeninger er allerede kommet med ideer til, hvad der kan laves af aktiviteter, som kunne tiltale nogle af de unge. For eksempel har kajakklubben i området mulighed for at lave et hold med kajakpolo.

- De her unge har måske ikke den samme opbakning hjemmefra, som de andre har, så jeg håber, der kommer en dialog med foreningerne om, hvad de kan byde ind med, siger Peter Madelung.

Borgermødet afholdes i salen på Præstø Skole tirsdag den 25. juni klokken 18.30.  

Her er nogle reaktioner fra mødet:

Forældre og politikere var mødt op til borgermødet i Præstø. 

Nyhedsoverblik