Forældre på Sydskolen: Vi er meget bekymrede

I dag er det kommet frem, at den 16-årige pige fra Kundby planlagde et attentat mod Sydskolen i Fårevejle. Her til aften er forældrene indkaldt til orienteringsmøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ved Retten i Holbæk kom det i dag frem, at den nu 16-årig pige fra Kundby planlagde at bombe to skoler; den ene er Sydskolen i Fårevejle.

Nyheden om det planlagte attentat har derfor fået Odsherred Kommune til at indkalde forældre til børn på skolen til et orienteringsmøde i aften klokken 18.30.

Irene Andersen, der er mor til en elev på skolen er også chokeret over nyheden.

- Jeg er meget bekymret. Det lyder jo helt vildt, at det kan ske i en by som Fårevejle. Jeg tror ikke rigtig, at jeg tænkte, da jeg fik det at vide – jeg fik bare en kæmpe klump i halsen, og tænkte; kan det her virkelig ske, siger hun.

En anden forælder siger også.

- Hvor urealistisk er det ikke. Vi er glade for, at det ikke nåede videre, og at skolen regerede så hurtigt på det, siger Louise Albrechtsen.

Skolen tager det roligt 

I morges var skolen inviteret til et møde hos politiet, der forsikrede dem om, at der ingen trussel er mod skolen, og at de kan tage det stille og roligt. Efter mødet gik skolen i gang med at orientere alle 368 elever på skolen i 0-9 klasse om situationen.

- Jeg synes faktisk, at medarbejdere og børn tager det forbavsende roligt, og de er selvfølgelig nysgerrige efter, hvad det her handler om, men de er også optaget af at fortsætte hverdagen, siger Gitte Løvgren, der er direktør på velfærdsområdet i Odsherred Kommune. 

Orienteringsmøde i aften 

Udover Odsherred Kommune, så vil politiet også være til stede ved orienteringsmødet, hvor borgmester Thomas Adelskov (S) også vil deltage. 

- Vi har indkaldt til mødet i aften så de forældre, der er bekymrede, kan får svar på alle deres spørgsmål. Det er vigtigt for os, at forældrene føler sig ordentlig orienteret om situationen, og derfor vil vi tage os al den tid, de har behov for i aften, siger borgmesteren.

Den 16-årige er nu varetægtsfængslet i surrogat indtil den 30. marts, hvor hun igen bliver fremstillet i retten. 


Nyhedsoverblik