Forældre mener ikke, de er blevet hørt i sag om sammenlægning af skoler

Formanden for skolebestyrelsen på Østre Skole, Henrik Steen Jensen, er ikke tilfreds med høringsprocessen. Foto: Jan Vinholdt - TV2 ØST

Lindeskovskolen og Østre Skole i Nykøbing Falster skal lægges sammen, men flere forældre på Østre Skole, mener ikke, de er blevet hørt i sagen.

Guldborgsund Kommunes byråd har i dag meldt ud, at Lindeskovskolen og Østre Skole skal lægges sammen og samles i Lindeskovskolens lokaler.

Men flere forældre på Østre Skole er bekymret for, hvad sammenlægning vil betyde. De mener ikke, de er blevet hørt ordentligt i sagen, og de frygter især for niveauet af undervisningen og sammensætningen af klasserne.

Idéen med sammenlægningen er at nedbringe andelen af tosprogede elever på Lindeskovskolen, men den løsning er ikke god nok, mener Bulent Kucukyavoz, der er far til to elever på Østre Skole.

- Jeg synes, at alle børnene fra Lindeskovskolen skal deles ud på alle skolerne i Guldborgsund eller Nykøbing, så de børn bliver bedre integreret og lærer sproget hurtigere, siger Bulent Kucukyavoz.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bulent Kucukyavoz frygter at der kommer for mange tosprogede børn i klasserne på den nye sammenlagte skole.  Foto: Jan Vinholdt - TV2 ØST

Han er kurder fra Tyrkiet og har valgt, at hans døtre skal gå på Østre Skole, hvor der er færre tosprogede elever end på Lindeskovskolen, så de kan blive rigtig gode til dansk.

- Jeg har valgt den skole, fordi flertallet ikke skal være fra udlandet. Det er meget vigtigt, for hvis fire børn i klassen taler arabisk eller tyrkisk, så snakker de kun med hinanden på deres eget sprog. Hvis man skal leve her, så skal man kunne sproget. Det er bedre for deres fremtid, de skal leve her hele deres liv og uddanne sig her, siger Bulent Kucukyavoz.

Formand: - Det kommer lidt oven fra

Fælles for de forældre TV2 ØST har talt med på Østre Skole er, at de ikke mener, kommunen har lyttet nok til deres ønsker.

Heller ikke formanden for skolebestyrelsen på Østre Skole, Henrik Steen Jensen, er tilfreds med høringsprocessen, som han ikke mener, lever op til kommunens egne retningslinjer for at høre borgerne.

- Meget af det her, det kommer lidt oven fra, siger han.

- Jeg tror, det bliver meget svært at forklare forældrene, at det her er en god idé, siger Henrik Steen Jensen, der fortæller, at omkring 160 elever på Østre Skole er blevet flyttet fra Lindeskovskolen til skolen på Fromsgade.

Artiklen fortsætter under billedet.

Malene Håkonsen overvejer om hendes søn skal fortsætte på Østre Skole efter en sammenlægning med Lindeskovskolen. Foto: Jan Vinholdt - TV2 ØST

- Hvis man har truffet et aktivt valg og så bliver trumfet af politikerne, så tror jeg, det afføder negative følelser, siger bestyrelsesformanden, der regner med at byrådets beslutning vil få flere forældre til at melde deres børn ud af Østre Skole.  

En af de forældre, der nu overvejer at flytte sit barn til en tredje skole i kommunen, er Malene Håkonsen.

- Jeg har flyttet mit ældste barn fra Lindeskovskolen på grund af mistrivsel og et hårdt miljø, som han ikke trives i, siger hun.

- Så jeg tænker alvorligt på, hvad der skal ske. Jeg vil ikke tilbyde ham en gang til at skulle ind et sted, hvor han har så dårlige oplevelser fra, siger Malene Håkonsen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App