Forældre kritiserer skole og busselskab efter busulykke

Onsdag var en skolebus involveret i et færdselsuheld. Ingen kom til skade, men de psykiske konsekvenser tager skolen for let på, mener forældrene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kort inden klokken 8:00 onsdag morgen kom en bus kørende mod øst ad Nordhældvej i Klovby ved Ubby. Her påkørte bussen med de 30 skolebørn en blå Suzuki.

Herefter blev føreren af personbilen kørt til tjek på sygehuset med smerte i armen. Politiet melder dog om ingen tilskadekommen ved ulykken.  

Men selvom ingen af børnene i bussen kom til skade, så er forældre til børnene kritiske over for skolens håndtering af sagen. Og i dag, torsdag, klager flere af børnene over smerter i nakke og hoved. 

Skolen selv siger, at de ikke har hørt noget til kritk af deres håndtering.

- Jeg har ikke hørt noget kritik fra nogen, siger viceskoleinspektør på Hvidebækskolen Trine Hjortebjærg Mortensen.

Ingen krisehjælp

Hvidebækskolen sendte en ny bus til ulykkesstedet for at transportere de elever, der ikke allerede var hentet af forældre, videre til skolen. 

Skolen informerede forældrene via forældre-intra umiddelbart efter ulykken, oplyser Trine Hjortebjærg Mortensen.

Her havde man udskudt en prøve, så eleverne ikke kom for sent til den. Det var ifølge Trine Hjortebjærg Mortensen efter ønske fra de fire ottendeklasse elever, som skulle til prøven. 

Efterfølgende valgte skolen ikke at arrangere nogle former for krisehjælp til de implicerede børn. Trine Hjortebjærg Mortensen forklarer, at de ikke har haft mulighed for at arrangere decideret krisehjælp til de implicerede børn, fordi de ikke har overblik over, hvem der var med i bussen.

Møder kritik på Facebook

Det møder kritik på Facebook blandt forældre til de implicerede børn. En forældre skriver således:

- Skolen har ikke taget en snak med alle børnene. De var "søde" at rykke deres prøve i 15 min., så de ikke kom for sent, skriver Jette Malchau.

Men ifølge Trine Hjortebjærg Mortensen har de været rundt i klasserne.

- Vi har været i alle klasser og sagt, at de (børnene, red.) skulle kontakte deres forældre. Og vi fortalte, at hvis de var kede af det, så skulle de tage fat i en lære, siger viceskoleinspektøren.

Desuden gør hun det klart, at man har været meget opmærksomme på børnenes trivsel.

- Vores AKT pædagog var rundt på gangene hele dagen i går, og hun var meget opmærksom på børnene, og hvordan de havde det, siger Trine Hjortebjærg Mortensen.

Bussen var overfyldt

Jette Malchau skriver videre på Facebook, at hendes datter oplyser, at der var en del elever, som måtte stå op, da der ikke var siddepladser til alle.

I halen på det, kommer der også en kommentar fra en anden forældre til to af børnene.

- Vi har klaget op til flere gange før til busselskabet over den chauffør. Mon de tager det seriøst nu, skriver Henrik Willi Nielsen til TV ØST’s opslag om ulykken.

Overså bilen

Ulykken skete, da buschaufføren ifølge Midt- og Vestsjællands Politi overså en den blå Suzuki ved krydset mellem Klovbyvej og Nordhældvej.

Henrik Willi Nielsen, der er far til to piger, som var med i bussen, mener det er selvsagt, at buschaufføren overså bilen.

- Det skulle jo ske på et tidspunkt, når man tænker på hendes daglige vanvidskørsel, skriver han på Facebook.

Han gør det også klart, at børnene er påvirket af ulykken.

- Nu sidder vi så bare tilbage med to dybt rystede og chokeret piger, som er bange for at køre i bus nu. Øv øv, slutter faren i en kommentar.

Skolen er villige til at hjælpe

Trine Hjortebjærg Mortensen forstår godt, hvis børnene kan være rystede, og hun siger også, at forældrene gerne må henvende sig.

- Vi vil tilbyde dem hjælp i form af en samtale med forældre og barnet, hvis de henvender sig, siger hun. 


Nyhedsoverblik